Episcopia Slatinei și Romanaților

  Au fost premiați câștigătorii concursului naţional de creaţie ,,Icoana şi Şcoala mărturisirii”

  • 31/05/2017

În ziua de 21 mai a.c., cu ocazia hramului istoric al Catedralei Patriarhale –“Sfinții Împărați Constantin și Elena”, a avut loc premierea câștigătorilor concursului naţional de creaţie ,,Icoana şi Şcoala mărturisirii”, de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

Din partea Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor au fost premiați Pr. Prof. RĂU Costică şi elevul GUGULEANU Andrei Cristian de la Liceul Tehnologic ,,Ion Popescu – Cilieni” din comuna Cilieni, Protoieria Corabia.

Programul manifestării a început pe 20 mai, când toți cei 29 de elevi premianți din toate eparhiile, însoţiţi de profesorii sau preoții coordonatori, au avut bucuria de a se închina la moaştele Sf. Împărați Constantin şi Elena, Sf. Cuv. Dimitrie Basarabov și Sf. Ier. Nectarie de la Eghina – adăpostite în catedrala patriarhală – şi de a vizita Palatul Patriarhiei. Apoi, în Aula “Iustin Patriarhul” a palatului, în prezenţa PS Părinte Varlaam Ploieşteanu, Episcop-Vicar Patriarhal, au putut viziona filmul realizat de Trinitas TV, în care au fost prezentate aspecte din timpul desfăşurării concursului la eparhii şi modul cum au fost desemnați câştigătorii pentru etapa finală.

A doua zi, după oficierea Sfintei Liturghii în altarul de vară al catedralei de către PF Părinte Daniel, înconjurat de un sobor de arhierei, preoţi şi diaconi, a urmat festivitatea de premiere, Preafericirea Sa înmânând câştigătorilor – elevi şi coordonatori – diplome şi cadouri constând în cărţi de învăţătură.