Episcopia Slatinei și Romanaților

Biserica parohiei Berindei a fost resfințită

Biserica parohiei Berindei a fost resfințită

  • 24/10/2016

Duminică, 9 octombrie, Preasfințitul Părinte Sebastian a resfințit biserica închinată Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil din satul Berindei, com. Dăneasa.

După Sfânta Liturghie, în cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a tâlcuit Evanghelia învierii fiului văduvei din Nain: „Din Evanghelia de astăzi învățăm, în primul rând, că trebuie să abordăm moartea cu mentalitate și conștiință creștină, pentru că nu avem motive să ajungem la disperare ori să ne pierdem credința atunci când survine aceasta. Ea nu este cel mai mare rău care ni se poate întâmpla, pentru că mai rău decât moartea este iadul, adică despărțirea veșnică de Dumnezeu. Din cauza păcatului, moartea a devenit la fel de firească precum viața. Și știm prea bine că, din clipa în care ne-am născut, urmează să și murim. La fel se întâmplă cu toți. De ce atunci ne arătăm atât de nepregătiți să întâmpinăm moartea, în loc să avem conștiința creștină că prin ea mergem în lumea cealaltă, unde stăpânește Hristos, și unde El, dacă ne-am pregătit cum se cuvine, cu dragoste și fapte bune, ne va rândui în fericirea cea veșnică?”

Pentru efortul depus la restaurarea bisericii, Preasfinția Sa a acordat rangul de Sachelar preotului paroh Aurel Rădulescu și Distincția de Vrednicie dlui primar Nicolae Soare.