Episcopia Slatinei și Romanaților

Biserica parohiei Brâncoveni a fost resfințită

  • 16/12/2018

Duminică, 16 decembrie, Preasfințitul Episcop Sebastian a resfințit biserica închinată Sfântului Ierarh Nicolae din Parohia Brâncoveni.

La finalul Sfintei Liturghii, în cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică în care este redată Pilda celor poftiți la cină: „Chemarea evangheliei de astăzi este să venim la Cina lui Dumnezeu. Să lăsăm pretextele! Să lăsăm scuzele care ne fac să tot amânăm pocăința, întâlnirea cu El, Spovedania, Împărtășania mai cu seamă − care este Cina Domnului −, și toate celelalte fapte bune care ne fac vrednici să îmbrăcăm veșmânt ales de nuntă. Altfel, evanghelia de astăzi, pe cât este de generoasă, chemându-i pe toți, pe atât se arată de aspră cu cei ce îmbracă veșmânt străin de Dumnezeu.

Să îmbrăcăm, deci, veșmânt plăcut Domnului, pe care l-a și pretins Stăpânul din evanghelie, și în acest veșmânt să ne înfățișăm înaintea Lui în duminici, în sărbători, în clipele noastre de rugăciune și în orice moment de fapt, slujind lui Dumnezeu cu tot sufletul nostru și nelăsându-ne corupți nici de materialitate, nici de iraționalitate și nici de întunericul poftelor și al plăcerilor care ne pervertesc și ne îndepărtează de la comuniunea cu El. Să ne cucerim acest veșmânt al faptelor bune, al dragostei față de Dumnezeu și față de cei din jurul nostru, ca în felul acesta să nu fim alungați de la nuntă, ci să fim primiți și rânduiți în Împărăția Lui la loc de cinste, în comuniune cu El”.

Pentru efortul depus la restaurarea bisericii, Preasfinția Sa a acordat rangul de Iconom părintelui paroh Drăgan Gheorghe și Distincția de vrednicie celor care s-au implicat și au sprijinit financiar realizarea lucrărilor.