Episcopia Slatinei și Romanaților

Biserica Parohiei Crăciunei a fost resfinţită

  • 15/11/2013

Vineri, 8 noiembrie, Preasfinţitul Episcop Sebastian a săvârşit resfințirea bisericii cu hramurile „Sfânta Treime” și „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din Parohia Crăciunei, com. Radomireşti, hirotonind diacon pe tânărul teolog Daniel Stoica.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a subliniat ierarhizarea „oștilor cerești”, care au un rol magistral în iconomia mântuirii: „Întemeindu-se pe Sfânta Scriptură și urmând Sfântului Dionisie Areopagitul, Biserica învață că ierarhia cerească se compune din nouă cete îngerești, grupate în trei trepte sau clase: în prima treaptă sunt aceia care-s mai aproape de Dumnezeu, adică Tronurile, Heruvimii și Serafimii. A doua treaptă cuprinde Stăpâniile, Domniile și Puterile, iar pe a treia treaptă se găsesc Începătoriile, Arhanghelii și Îngerii. Bineînțeles că, în popor, adică în rândul credincioșilor laici, cele mai cunoscute dintre acestea, sau mai bine zis cele despre care s-a auzit mai mult, sunt: Heruvimii, Serafimii, Arhanghelii (dintre care fac parte și Sf. Arh. Mihail și Gavriil sărbătoriți astăzi) și Îngerii”.

Pentru implicarea deosebită la restaurarea bisericii, Preasfinţia Sa a acordat Distincţia de Vrednicie dlor: primar Nicușor Sîia, manager Alexandru-Bogdan Ochenatu, Florin Iova și Ioana Bercea.