Episcopia Slatinei și Romanaților

Biserica Parohiei Scornicești II a fost retârnosită

Biserica Parohiei Scornicești II a fost retârnosită

  • 15/06/2016

Duminică, 12 iunie, Preasfinţitul Părinte Sebastian, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit slujba de retârnosire a bisericii cu hramul „Cuv. Parascheva” a Parohiei Scornicești II din orașul Scornicești.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a subliniat contextul istoric şi motivele care au stat la baza întrunirii Sinodului I Ecumenic, din anul 325, ai cărui participanţi (în număr de 318) sunt cinstiţi în Duminica a VII-a după Paşti: „Sfinţii Părinţi de la Sinodul I Ecumenic, veniţi din toate laturile Imperiului Roman, purtau pe trupurile lor urmele încă nevindecate ale rănilor pe care le suferiseră cu sfinţenie în timpul persecuţiilor abia încheiate. Au venit unii cu ochi scoşi, alţii cu braţe tăiate, alţii cu trupurile pline de răni − mărturisitori care suferiseră pentru Hristos, gata să-şi dea şi viaţa de dragul Adevărului. Câtă credinţă şi jertfelnicie!… Noi, oare, am fi în stare să ne dăm viaţa, asemenea lor? Doar în acest spirit de jertfă şi de dăruire, de viaţă sfântă şi de asceză asemenea lor, putem şi noi să ne păstrăm dreapta credinţă primită de la strămoşii noştri. De aceea, este nevoie să luăm exemplu de la Sfinţii pe care Biserica ni i-a aşezat astăzi modele, Sfinţi care, uniţi în duhul rugăciunii, al comuniunii sfinte, al smereniei şi al sincerităţii, au aflat adevărul de credinţă care, apoi, ne-a fost transmis şi nouă, până astăzi”.

Pentru efortul depus la restaurarea bisericii, PS Părinte Sebastian a acordat rangul de Iconom Stavrofor părintelui Paroh Trașcă Florin şi Distincţia de Vrednicie tuturor celor care l-au sprijinit în demersurile sale.