Episcopia Slatinei și Romanaților

Biserica Parohiei Valea Ungureni a fost resfințită

Biserica Parohiei Valea Ungureni a fost resfințită

  • 15/09/2015

Duminică, 13 septembrie, Preasfinţitul Părinte Sebastian, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit slujba de resfințire a bisericii cu hramul „Cuv. Parascheva” a Parohiei Valea Ungureni, din satul Gojgărăi, com. Topana.

În cuvântul de învăţătură, PS Sebastian a vorbit despre Crucea lui Hristos ca scară a suirii noastre în rai: „Crucea lui Hristos a fost scară de suire pentru cei care au trăit înainte de naşterea Lui, dar şi pentru noi, îndată după despărţirea sufletului de trup, pentru că acum cei care cred în Hristos Iisus nu se pogoară la iad. Aşadar, trageţi învăţătură şi mângâiaţi-vă cu faptul că după despărţirea sufletului de trup vi se pregăteşte scară către cer, dar totodată îngrijiţi-vă şi de a urca pe ea, deprinzându-vă să umblaţi cu bună chibzuinţă sub cruce de-a lungul vieţii de acum. Purtând cu seninătate soarta ce v-a fost dată şi luptând bărbăteşte cu patimile şi cu poftele, mergeţi cu răbdare pe calea lucrurilor la care sunteţi îndatoraţi, silindu-vă în fel şi chip să împliniţi voia lui Dumnezeu şi să dobândiţi Împărăţia cea gătită vouă”.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, PS Sebastian a acordat Distincţia de Vrednicie Dlui Primar Gheorghe Barbu, Dnei Anicuța Popescu, Dnei Elena Luminița Popescu, Dnei Ana Popescu, Dlui Georgel Mogârdău, Dlui Ionel Odoroagă, Dlui Ion Toader și Dlui Florian Mihai, pentru ajutorul acordat la înfrumusețarea sfântului locaș.