Episcopia Slatinei și Romanaților

Biserica Parohiei Zănoaga a fost retârnosită

Biserica Parohiei Zănoaga a fost retârnosită

  • 21/09/2018

Duminică, 16 septembrie, Preasfinţitul Episcop Sebastian a retârnosit biserica Parohiei Zănoaga, com. Dăneasa, hirotonind preot pe diac. Victor Băițoiu, pe seama Parohiei Vulturești.

În cuvântul de învăţătură, după Sfânta Liturghie, Preasfinţia Sa a tâlcuit evanghelia Duminicii de după Înălţarea Sfintei Cruci, arătând că „Împărăţia lui Dumnezeu începe încă de aici, de pe pământ − înlăuntrul nostru. Cine nu începe să trăiască împreună cu Dumnezeu şi să experimenteze viaţa cu El încă de aici de pe pământ, va fi străin şi neîndemânatic s-o facă şi în Împărăţia Cerurilor. Vreţi să ajungeţi în Împărăţia Cerurilor?! Deprindeţi-vă a trăi împreună cu Dumnezeu încă de aici; pregătiţi-vă şi acceptaţi viaţa ca o Cruce, pentru că aşa ne-a arătat Hristos prin Crucea Sa. Şi noi, ca răspuns, trebuie să facem din viaţa noastră Cruce pentru El. Îl simţim noi, oare, pe Dumnezeu?! Simţim, oare, că în noi împărăţeşte Hristos sau că împărăţesc poftele de tot felul, planurile murdare şi ascunse?! Se face în noi voia lui Dumnezeu sau voia celui viclean?! Suntem chemaţi, aşadar, să ne deprindem a trăi împreună cu Dumnezeu încă de aici, de pe pământ, iar cine se deprinde a trăi împreună cu El, a-L iubi şi a-L prefera pe El şi nu orice altceva, acela sigur va ajunge în Împărăţia Cerurilor, de vreme ce a pregustat-o încă de aici”.

La final, pentru efortul depus la restaurarea bisericii, Preasfinţia Sa a ridicat la rangul de Sachelar pe părintele paroh Mircea Stan și a oferit Distincții de vrednicie tuturor celor care s-au implicat activ în procesul de restaurare.