Episcopia Slatinei și Romanaților

Cinstirea Sfinților Martiri Brâncoveni – Ocrotitorii Episcopiei Slatinei și Romanților

Cinstirea Sfinților Martiri Brâncoveni – Ocrotitorii Episcopiei Slatinei și Romanților

  • 18/08/2015

În seara zilei de sâmbătă, 15 august, PS Părinte Sebastian a participat la slujba privegherii, oficiată în cinstea Sfinților Martiri Brâncoveni – Constantin Vodă, dimpreună cu cei patru fii ai săi: Constantin, Ştefan, Radu şi Matei şi cu sfetnicul Ianache Văcărescu, în Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului” din Mun. Slatina.

A doua zi, duminică – 16 august, la Mănăstirea Brâncoveni, începând cu ora 900, a fost săvârșită Sfânta Liturghie în pridvorul bisericii mari de către un sobor de ierarhi format din: ÎPS Irineu – Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, PS Nicodim – Episcopul Severinului şi Strehaiei, PS Andrei – Episcopul Covasnei și Harghitei, PS Sebastian – Episcopul Slatinei şi Romanaţilor și PS Gurie – Episcopul Devei și Hunedoarei, înconjuraţi de un ales sobor de preoţi şi diaconi. La slujbă au participat mii de credincioşi, atât din cuprinsul Eparhiei, cât şi din afara ei, precum și toți preoţii din județ, prin aceasta aducând lui Dumnezeu în Treime slăvit prinos de rugăciune şi închinare.

Cuvântul de învăţătură a fost ţinut la sfârşitul Sfintei Liturghii de către ÎPS Irineu, Mitropolitul Olteniei, care a tâlcuit pericopa evanghelică și a subliniat importanţa jertfei martirice a Sfântului Constantin Vodă Brâncoveanu. La rându-i, Preasfinţitul Părinte Sebastian a mulţumit tuturor celor care au răspuns chemării, atât ierarhilor prezenţi, cât şi preoților și credincioşilor.