Episcopia Slatinei și Romanaților

CIRCUIT DE POVESTE ÎN BUCOVINA (19-23 iunie, 1300 lei)

CIRCUIT DE POVESTE ÎN BUCOVINA (19-23 iunie, 1300 lei)

  • 10/05/2023

CIRCUIT DE POVESTE ÎN BUCOVINA

19 – 23 iunie 2023 (4 nopți / 5 zile)

1300 lei (cazare cu mic dejun și 3 cine)

Telefon: 0787 809 097

ZIUA 1

Plecarea:

‒ ora 5.00 din SLATINA (parcarea Lidl, de lângă poliția de circulație)

‒ ora 6.00 din PITEȘTI (Vamă)

Traseul: Pitești, Târgoviște (vizităm parcul Chindia), Buzău, Focșani, Târgu Neamț (cazare și cina în zona Neamț)

ZIUA 2

Mânăstirea Agapia – Mânăstirea Văratec – Mânăstirea Secu – Mânăstirea Sihăstria

(Mic dejun. Vizităm Mânăstirea Văratec și Mânăstirea Agapia. La Mânăstirea Văratec avem ocazia să ne închinăm la moaștele Sfântului Iosif de la Văratec. În apropiere de mânăstire se află Biserica Sfântul Ioan Botezătorul,unde se află mormântul Veronicăi Micle. La Mânăstirea Agapia ne vom închina la Icoana Maicii Domnului, apoi vizităm muzeul mânăstirii, unde avem ocazia să vedem tablouri și icoane pictate de marele pictor Nicolae Grigorescu. Ne îndreptăm apoi către Mânăstirea Sihăstria. Vizităm Chilia Părintelui Ilie Cleopa și vizităm locul de veci din cimitirul mânăstirii. Tot aici vom vedea și mormintele părinților Paisie Olaru și Ioanichie Bălan. La Mânăstirea Secu ne vom închina la moaștele Sfântului Ierarh Varlaam și la Icoana Maicii Domnului Cipriota. Cazare și cina în zona Neamț).

ZIUA 3

Mânăstirea Putna – Sihăstria Putnei ‒ Mânăstirea Sucevița – Mânăstirea Moldovița – Mânăstirea Voroneț (atelierul de ceramică).

(Mic dejun. Plecăm spre nordul Moldovei – Bucovina. Vizită la Mânăstirea Putna și închinare la mormântul Sfântului Ștefan cel Mare. Vizită la Chilia unde s-a nevoit Sfântul Daniil Sihastru. Începem periplul la mânăstirile pictate din Bucovina: Mânăstirea Sucevița și Mânăstirea Moldovița. Plimbare cu mocănița Huțulca pe plaiuri bucovinene, pe firul râului Moldovița. Mocănița a fost pusă în funcțiune în anul 1888 și inițial era folosită pentru a transporta lemnul din pădure către oras. După un traseu de 12 km vom ajunge într-un loc de popas, ideal pentru a admira peisajul. Mânăstirea Voroneț (capela sixtină a Estului, închinare la mormântul Sfântului Daniil Sihastru. Cazare și cina în zona Putna).


ZIUA 4

Mănăstirea Humor și Lacul Roșu.

(Mic dejun. Vom vizita Mânăstirea Humor, apoi ne continuăm traseul către Cheile Bicazului. Facem o oprire la Lacul Roșu, după care vom porni către Mânăstirea Izvorul Mureșului, numită și “Catedrala Carpaților”. Cazare în zona orașului Târgu Secuiesc).

ZIUA 5

Mânastirea Sâmbata de Sus

(Mic dejun. Ne îndreptăm spre Mânăstirea Sâmbăta de Sus, ctitorită de Sfântul Constantin Brâncoveanu. Mânăstirea a avut de-a lungul timpului o istorie tumultoasă, fiind refăcută de Mitropoliții Nicolae Bălan și Antonie Plămădeală. Vom merge și la izvorul Părintelui Arsenie Boca).


Plecare către SLATINA, pe traseul Sibiu ‒Râmnicu Vâlcea (sosire în funcție de trafic).


Prețul include: 

‒ transport cu autocar clasificat;

‒ 4 nopți de cazare la pensiuni în zona Neamț, Putna și Târgu Secuiesc, cu Mic Dejun și 3 Cine

‒ ghid de turism atestat.

Prețul NU include: 

‒ intrarile la obiectivele turistice (tarife orientative: Mocănița Huțulca ‒Moldovița – 45 lei/ adult) și cheltuieli personale;

‒ taxa de oraș pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitată;

‒ alte costuri, neprecizate la rubrica prețul include.

Avans minim de 30% în termen de 7 zile de la momentul efectuării rezervării.

Diferenta se achită cel târziu cu 15 zile înainte de plecare. 

Grup minim: 40 de persoane. 

Notă: Locurile în autocar se distribuie începând cu a doua banchetă, în ordinea achitării avansului.

Condiții pentru ANULĂRI/ PENALIZĂRI:

a) 30% din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face cu mai mult de 30 de zile calendaristice înainte de data plecării. 

b) 70% din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face în intervalul 30 zile ‒ 16 zile înainte de plecare.

c) 100% din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face într-un interval mai mic de 15 zile înainte de plecare.

d) 100% din prețul pachetului de servicii pentru neprezentarea la program, indiferent de motivul invocat.