Episcopia Slatinei și Romanaților

Concert de colinde

Concert de colinde

  • 17/12/2012

Duminică, 16 decembrie, orele 17°°, corul „Sfinţii Martiri Brâncoveni” al Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor a susţinut un concert de colinde la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din Mun. Slatina, cu binecuvântarea şi în prezenţa Preasfinţitului Episcop Sebastian. Pe scenă a mai urcat şi corul Şcolii Populare de Arte din Slatina.

Preasfinţia Sa a precizat că „acest concert s-a vrut a fi unul tradiţional şi în duhul adevărat al sărbătorilor de iarnă, aceasta pentru că asistăm, de la an la an, la o deviere şi la o pierdere tot mai mare a adevăratului sens al sfintelor sărbători. Crăciunul nu trebuie rupt de contextul liturgic al Bisericii, aşa cum vedem că se întâmplă tot mai mult. Crăciunul înseamnă împărtăşirea reală cu Hristos, nu doar cântarea despre El. Foarte mulţi cântă colinde despre El, dar nu se apropie de El şi cu sufletul, neavând a face cu Biserica în care Hristos Domnul se naşte şi se jertfeşte, la fiecare Sfântă Liturghie.

Această seară de colinde pe care am organizat-o ne îndeamnă la un singur lucru: pentru sfintele sărbători să ne pregătim aşa cum trebuie − cu post, cu rugăciune, cu Spovedanie şi cu Sfânta Împărtăşanie”.

La final, Preasfinţia Sa a dăruit câte un mic dar tuturor elevilor şi copiilor membri ai corului Şcolii Populare de Arte.