Episcopia Slatinei și Romanaților

Concursul de interpretare vocală “Dor de cer” în Protoieria Corabia

Concursul de interpretare vocală “Dor de cer” în Protoieria Corabia

  • 06/04/2017

În data de 30 martie 2017 s-a desfășurat prima ediție a concursului de interpretare vocală Dor de cer”, la care au participat cei mai buni cântăreți bisericești ai celor patru cercuri pastorale din cadrul Protoieriei Corabia, dar şi un profesor de religie

Concursul a început cu ora 10.00 în biserica parohiei Sf. Mc. Dimitrie” din Corabia, biserică care are o acustică deosebită, unde un juriu alcătuit din patru preoți, recunoscuți pentru calități muzicale, alături de PC Protoiereu Marian DOBRE, au evaluat talentul celor nouă participanți la concurs.

După rugăciunea de deschidere și după cuvântul de debut al părintelui protoiereu, în care și-a exprimat dorința ca acest eveniment să ia amploare, Pr. Cristian GUGULEANU a interpretat o priceasnă pentru familiarizarea concurenţilor, apoi cei nouă concurenți, într-o ordine prestabilită, au început a-şi înălța glasul și a-și dovedi măiestria în cele ale muzicii.

Concursul s-a desfășurat pe două secțiuni: cântare liturgică și priceasnă, acestea fiind demarcate de interpretarea unui Axion de către Pr. Adi SEGĂRECEANU, de la Parohia Vlădila.

Jurizarea a fost făcută astfel:

Premiul I:

– Liviu POPA, Parohia Stăvaru (Axion la Bunavestire, gls. IV; priceasna Blândul Păstor”).

– Marian IACOBESCU, profesor de Religie la Școala Generală Brastavăţu (Axion la Înălţarea Domnului, gls. V; priceasna O, măicuţă sfântă”).

– Georgian MILCU, Parohia Sf. Mc. Dimitrie” – Corabia (Ziua Învierii”, gls. V; priceasna Tu mi-ai fost scăparea”).

Premiul II:

– Olivian RĂDUŢ, Parohia Doanca  (Axion duminical gls. V, de Ștefan Popescu; priceasna La ce-mi foloseşte oare?”);

– Marius DELCEA, Parohia Cilieni (Îngerul a strigat”, gls. III; priceasna Primăvară dulce”);

– Dorin TUFIŞ, Parohia Traian (Dogmatica”, gls. V; priceasna Nu-i Iuda singur vinovat”).

Premiul III:

– Ciprian CIUCĂ, Parohia Obârşia Veche (Axion duminical, gls. III, de Ștefan Popescu; priceasna Pe Tine, Doamne, Te slăvesc”).

– Petre NEMOIANU, Parohia Vlădila (Axion duminical, gls. V, de Ștefan Popescu; priceasna De vreme ce eu păcătosul”).

– Grigore MIREA, Parohia Gostavăţu I (Tatăl nostru”, gls. V, de Anton Pann; priceasna O, măicuţă sfântă”).

La finalul concursului, doi dintre preoţii care au făcut parte din juriu ‒ Pr. Dumitru GUICIN, de la Parohia Studina şi Pr. Ion CĂLINESCU, de la  Parohia Scărişoara ‒ au interpretat două axioane praznicale, fiind urmaţi de către Pr. Adi SEGĂRCEANU, care a interpretat o priceasnă.