Episcopia Slatinei și Romanaților

Concursul Naţional de Creație „Biserica și Școala din sufletul meu”

Concursul Naţional de Creație „Biserica și Școala din sufletul meu”

  • 08/05/2016

Cu prilejul Anului omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox și Anului comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul și al tipografilor bisericești, în perioada 15 decembrie 2015-8 mai 2016, în Episcopia Slatinei şi Romanaţilor,= s-a desfăşurat, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sebastian, Concursul naţional de mini-proiecte „Biserica și Școala din sufletul meu”, adresat copiilor, preoților și profesorilor de religie implicați în Programul catehetic „Hristos împărtășit copiilor”, precum și celor care se ostenesc la catedră sau la amvonul Bisericii, urmărind să educe copiii pentru a-și construi un viitor în care viața să fie trăită în deplinătatea ei. Totodată acest concurs și-a propus să îi ajute pe participanți să-și descopere, prin activități de creație, noi aptitudini și să-și formeze anumite deprinderi, să promoveze practici noi privind învățarea și să realizeze schimbul de experiență între copii.

La concurs s-au înscris echipe formate dintr-un preot, un profesor de religie și copii din grupa de cateheză (7-18 ani, indiferent de număr, pe grupe de vârstă: primară (copiii mici din parohie/ şcoală), gimnazială şi liceală – tineri), care au conceput un portofoliu cu lucrări de creație, cu următoarele componente: literară, artistică și multimedia.

La concurs au participat 377 copii din 18 parohii, care au conceput un portofoliu cu lucrări de creație, cu următoarele componente: literară, artistică și multimedia.

La nivel de protopopiat, au obţinut premiul I portofoliile realizate de echipele din parohiile: Toți Sfinții – Protoieria Caracal, Vlăngăreşti – Protoieria Slatina II, Valea Merilor – Protoieria Slatina I și Doanca – Protoieria Corabia, care s-au şi calificat pentru etapa eparhială.

Luni, 27 aprilie 2016, a avut loc etapa eparhială a concursului, la care au participat cele 4 parohii câștigătoare la nivel de protopopiat, în urma evaluării stabilindu-se cel mai bun portofoliu și cele mai bune lucrări de la fiecare secțiune: literară, artistică și multimedia, după cum urmează:

– pentru cel mai bun portofoliu: Premiul I – Parohia Toți Sfinții – Protoieria Caracal, cu portofoliul „Educație pentru credință, credință în educație”, Premiul II – Parohia Valea Merilor – Protoieria Slatina I, cu portofoliul „Învață prin rugăciune și roagăte învățând!”, Premiul III – Parohia Vlăngăreşti – Protoieria Slatina II, cu portofoliul „Biserica-Școala sufletului meu” și Mențiune Parohia Doanca Protoieria Corabia, cu portofoliul „Cu Dumnezeu pe drumul vieții”.

– pentru cea mai bună lucrare de la fiecate secțiune (literară, artistică și multimedia): Premiul I la secțiunea literară a fost obținut de eleva Florentina POPESCU, Premiul I la secțiunea artistică a fost obținut de eleva Andreea DINU, Premiul I la secțiunea multimedia a fost obținut de eleva Alexandra SMĂRĂNDESCU, toate de la parohia ,,Toți Sfinții”– Caracal, eleve la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” – Caracal, coordonați de Dna Cristina Alexandra Iliescu.

Joi, 28 aprilie a.c., începând cu orele 1000, Preasfințitul Părinte Sebastian a premiat cel mai bun portofoliu și cele mai bune lucrări, pe secțiuni, calificate pentru etapa eparhială, ocazie cu care a felicitat pe câștigători. Premiile, care au constat în cărți ziditoare de suflet și icoane, au fost asigurate de Centrul Eparhial.

În perioada 20-21 mai 2016, Pr. Iagăru Mihai de la parohia Toți Sfinții – Caracal și cei trei copii câștigători ai locului I la nivel eparhial, de la fiecare secțiune a concursului, vor reprezenta Episcopia Slatinei și Romanaților la evenimentele organizate de Patriarhia Română, cu prilejul hramului Catedralei Patriarhale, unde vor fi și premiați.