Episcopia Slatinei și Romanaților

Congresul Naţional Hristos împărtăşit copiilor la Palatul Patriarhiei

Congresul Naţional Hristos împărtăşit copiilor la Palatul Patriarhiei

  • 20/09/2011

La Palatul Patriarhiei au început luni, 19 septembrie 2011, lucrările Congresului Naţional Hristos împărtăşit copiilor care se află la a IV-a ediţie. Evenimentul are ca scop trecerea în revistă a activităţilor catehetice desfăşurate pe parcursul anului trecut, informează Radio TRINITAS.

Întrunirea reuneşte inspectori eparhiali pentru cateheză din fiecare parohie, ierarhi, reprezentanţi ai „World Vision International”, precum şi membri ai echipelor de proiect Alege Şcoala!.

„Aceasta este singura întâlnire pe an în care sunt prezenţi toţi inspectorii eparhiali şi în care putem să împărtăşim experienţele din fiecare eparhie cu toţi cei prezenţi, ceea ce este foarte important. Anul acesta este special pentru că ne aflăm la finalul taberelor de vară şi al unei experienţe unice pentru fiecare delegat, drept care putem să discutăm problemele ivite şi modul în care putem să dezvoltăm în viitor aceste activităţi şi să stabilim modul în care putem dezvolta iniţiativele legate de hotărârea Sfântului Sinod de a dedica 2012 Anul Tainei Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor”, a declarat părintele Constantin Naclad, inspector în cadrul Sectorului Teologic-educaţional al Patriarhiei Române.

Cele două proiecte, Alege Şcoala! şi Hristos împărtăşit copiilor sunt două modele de parteneriat de succes între Fundaţia „World Vision Romania” şi Patriarhia Română, iar ediţia de anul acesta a Congresului Naţional „Hristos împărtăşit copiilor” este o oportunitate de a reafirma acest parteneriat.

„În parteneriat cu Biserica Ortodoxă Română am putut dezvolta activităţile din cadrul proiectului şi am avut multe alte iniţiative: donare de carte, sprijin în amenajarea bibliotecilor parohiale, pelerinaje, şi am pus accent pe importanţa educaţiei creştine în dezvoltarea copilului şi promovarea modelului creştin în comunităţi. Rolul nostru îl vedem ca o extensie a lucrării Bisericii. World Vision are o experienţă totală de 60 de ani în astfel de activităţi. A devenit una din cele mai mari organizaţii mondiale de acest gen, cu reprezentanţi în peste 100 de ţări, cu 40.000 de angajaţi şi, probabil, tot atâţia voluntari. Credem că ce este bine pentru copil, este bine pentru întreaga comunitate. De aceea, misiunea noastră este să asigurăm copiilor României şansa să crească într-un mediu prielnic, care să îi ajute să se dezvolte fizic, intelectual şi mai ales spiritual. Acesta este motivul pentru care proiectul ‘Hristos împărtăşit copiilor’ este unul foarte special pentru organizaţia noastră şi suntem bucuroşi să fim parteneri cu Biserica Ortodoxă Română”, a declarat Cătălin Popa, directorul naţional al Organizaţiei World Vision România, după cum informează „Ziarul Lumina”.

sursa: Basilica.ro