Episcopia Slatinei și Romanaților

Cupa Prieteniei la fotbal – faza pe protoierii

Cupa Prieteniei la fotbal – faza pe protoierii

 • 29/10/2023

CUPA PRIETENIEI LA FOTBAL – FAZA PE PROTOIERII

Episcopia Slatinei și Romanaților desfășoară în perioada 28-29 octombrie 2023 o competiție sportivă la care s-au înscris 26 de echipe formate din câte zece elevi cu vâste între 12 și 15 ani din cuprinsul eparhiei.

Sâmbătă, 28 octombrie 2023, a avut loc faza pe Protoierii a Cupei Prieteniei la fotbal, organizată de Episcopia Slatinei și Romanaților în parteneriat cu Agenția Județeană de Fotbal Olt și cele patru Protoierii: Slatina 1, Slatina 2, Caracal și Corabia. Cele 26 de echipe au fost formate din 260 de elevi cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani și au fost coordonate de preotul paroh sau în colaborare cu profesorul de sport. Fiecare echipă a primit în dar din partea Centrului eparhial câte o carte de rugăciuni și o cruciuliță, iar din partea celor patru protoierii câte o minge de fotbal profesională pentru antrenamentele pe care nădăjduim să le realizeze în pregătirea viitoarelor competiții.

Pentru etapa finală s-au calificat echipele ce au obținut locul întâi în următorul clasament:

Protoieria Slatina 1

 1. Parohia Movileni
 2. Parohia Bătăreni- Colonești
 3. Parohia Ipotești

Protoieria Slatina 2

 1. Parohia Cîmpu Mare
 2. Parohia Izvoru
 3. Parohia Iancu Jianu 2

Protoieria Caracal

 1. Parohia Fălcoiu
 2. Parohia Șopârlița
 3. Parohia Osica de Sus 2

Protoieria Corabia

 1. Parohia Tia Mare
 2. Parohia Berindei
 3. Parohia Scărișoara

Mulțumim în primul rând tinerilor și copiilor pentru că au răpuns pozitiv invitației de a participa la o competiție sportivă realizată de și prin preotul din parohie!

Mulțumim părinților protoierei și părinților secretari pentru implicarea personală în buna desfășurare a acestei competiții!

Mulțumim clericilor, profesorilor de sport și autorităților locale care au înscris elevii, i-au pregătit și au sprijinit transportul echipelor la locul ales pentru desfășurarea etapei!

Mulțumim Colegiului Economic P. S. Aurelian și Liceului Teoretic ”Nicolae Titulescu” din Slatina, Școlii Gimnaziale Izbiceni și Primăriei Fălcoiu pentru terenurile puse la dispoziție!

Mulțumim domnului Președinte al Asociației Județene de Fotbal Olt, dl. George Constantinescu, pentru distribuirea arbitrilor la toate cele patru competiții!

Mulțumim dlui Stanca Ionuț de la firma Crisan Project din Caracal pentru realizarea benevolă a serviciilor de foto-video!

Nu în ultimul rând, mulțumim tuturor celor care au venit astăzi să susțină echipele parohiale: doamnelor preotese, cadrelor didactice, sponsorilor, șoferilor, prietenilor și rudelor micilor noștri fotbaliști!

Una dintre multele bucurii ale evenimentului ne-a fost transmisă de un preot care a făcut următoarea observație: „După ce le-am dat cruciulițele, deși erau ambalate, i-am văzut pe mulți că le-au și pus la gât!”.