Episcopia Slatinei și Romanaților

Denia Canonului Mare la Parohia „Sfântul Dimitrie – Daşova” din oraşul Corabia

Denia Canonului Mare la Parohia „Sfântul Dimitrie – Daşova” din oraşul Corabia

  • 19/03/2016

Joi, 17 martie, la Parohia „Sfântul Dimitrie – Daşova” din oraşul Corabia, Preasfinţitul Părinte Sebastian a săvârşit slujba Pavecerniţei Mari, în cadrul căreia s-a cântat ultima parte a Canonului Mare al Sfântului Andrei Criteanul.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit credincioşilor despre importanţa rugăciunii în viaţa noastră şi cum trebuie făcută rugăciunea, astfel încât să fie ascultată: „Pentru ca rugăciunile noastre să se împlinească trebuie să ştim trei lucruri: să învăţăm cum să ne rugăm, să învăţăm cât să ne rugăm şi să învăţăm că Dumnezeu nu ne împlineşte orice noi cerem.

Învăţând cum să ne rugăm, aflăm că trebuie să stăruim în rugăciune, să ne rugăm cu insistenţă. Sunt unii care se roagă o dată şi apoi vor să li se împlinească cererea în mod automat. E adevărat că Dumnezeu este bun, dar aşteaptă ca noi să insităm şi rugăciunea noastră să fie fierbinte. Trebuie să ne rugăm cu smerenie, cu umilinţă şi cu insistenţă.

Cât trebuie să ne rugăm? Toată viaţa. De multe ori, credinţa ne este încercată de Dumnezeu şi El aşteaptă să ne rugăm mult, mai multe zile la rând, sau mai multe luni, sau mai mulţi ani şi toată viaţa, ca să ne ţină aproape şi să nu uităm să ne mai rugăm Lui, pentru că sunt mulţi care, odată împlinită cererea lor, nu mulţumesc Domnului şi nu se mai roagă.

În contextul acesta trebuie să mai ştim un lucru: nu tot ceea ce noi cerem în rugăciunile noastre ne este şi de folos. Se întâmplă deseori să-I cerem lui Dumnezeu chiar şi răutăţi la adresa celorlalţi, dar Dumnezeu ştie tot ceea ce noi avem nevoie. Să avem, aşadar, şi această rezervă în minte atunci când vedem că nu ni se împlineşte vreo rugăciune. Nu cumva am cerut ceea ce nu ne este de folos!?…”