Episcopia Slatinei și Romanaților

Denia Canonului Mare la Parohia „Sfinții Apostoli” din Caracal

Denia Canonului Mare la Parohia „Sfinții Apostoli” din Caracal

  • 03/03/2017

Joi, 2 martie, la Parohia „Sfinții Apostoli” din Caracal, Preasfințitul Părinte Sebastian a săvârșit slujba Pavecerniței Mari, în cadrul căreia s-a cântat ultima parte a Canonului Mare al Sfântului Andrei Criteanul.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre importanța rugăciunii în viața noastră și cum trebuie făcută rugăciunea, astfel încât să fie ascultată: „Pentru ca rugăciunile noastre să se împlinească trebuie să știm trei lucruri: să învățăm cum să ne rugăm, să învățăm cât să ne rugăm și să învățăm că Dumnezeu nu ne împlinește orice noi cerem.

Învățând cum să ne rugăm, aflăm că trebuie să stăruim în rugăciune, să ne rugăm cu insistență. Sunt unii care se roagă o dată și apoi vor să li se împlinească cererea în mod automat. E adevărat că Dumnezeu este bun, dar așteaptă ca noi să insistăm și rugăciunea noastră să fie fierbinte. Trebuie să ne rugăm cu smerenie, cu umilință și cu insistență.

Cât trebuie să ne rugăm? Toată viața. De multe ori, credința ne este încercată de Dumnezeu și El așteaptă să ne rugăm mult, mai multe zile la rând, sau mai multe luni, sau mai mulți ani și toată viața, ca să ne țină aproape și să nu uităm să ne mai rugăm Lui, pentru că sunt mulți care, odată împlinită cererea lor, nu mulțumesc Domnului și nici nu se mai roagă.

În contextul acesta trebuie să mai știm un lucru: nu tot ceea ce noi cerem în rugăciunile noastre ne este și de folos. Se întâmplă deseori să-I cerem lui Dumnezeu chiar și răutăți la adresa celorlalți, dar Dumnezeu știe tot ceea ce noi avem nevoie. Să avem, așadar, și această rezervă în minte atunci când vedem că nu ni se împlinește vreo rugăciune. Nu cumva am cerut ceea ce nu ne este de folos!?…”