DERULAREA LUCRĂRILOR


Lucrările au început în anul 1994, dar trenând acestea la stadiul de fundaţie până în 1998, Episcopia Râmnicului a luat hotărârea înfiinţării aici, începând cu 1 ianuarie 1999, a Parohiei „Înălţarea Domnului” şi transferarea preotului Iorgu Iordache de la Parohia Bistriţa-Nouă. Noul preot a hotărât rezilierea contractului cu antreprenorul şi, pentru a avea unde sluji, a construit alături o biserică–paraclis, pe care a şi sfinţit-o la data de 31 octombrie a aceluiaşi an.

În paralel, în anul 1999 au fost reluate şi lucrările la catedrală, de această dată cu firma S.C. SCADT S.A., dar nefiind fonduri suficiente, construcţia s-a putut fi finalizată abia în anul 2007. În anul 2008 biserica a fost acoperită cu tablă de cupru, s-a montat tâmplăria, au fost executate tencuielile interioare şi exterioare, au fost efectuate instalaţiile electrice şi s-a executat icoana hramului în mozaic pe frontonul bisericii, iar în anul 2009 s-a făcut racordul la reţelele de apă şi canalizare.

Istoric

Preluarea lucrărilor de către Episcopie

Program de slujbe, servicii și activități

FOTOGRAFII

Doritorii îşi pot oferi ajutorul lor financiar pentru sprijinirea lucrărilor de pictură, în contul RO49RNCB0200099468420521, deschis la BCR Slatina, cod fiscal 22430858, în condiţiile în care pictarea unui sfânt poate fi plătită cu 5.000 lei.

Astfel, până în prezent au fost rezervaţi deja: Iisus Hristos – Pantocrator, Maica Domnului – Platytera, Sf. Mc. Sebastian, Sf. Ap. Andrei şi Sf. Ier. Nectarie.

Dumnezeu să ne ajute să isprăvim cât mai curând acest lucru bun!