Episcopia Slatinei și Romanaților

Duminica Sfintelor Femei Mironosiţe – Ziua femeii creştine

  • 19/04/2010

Duminică 18 aprilie, PS Părinte Sebastian a săvârşit slujba Sfintei Liturghii la Parohia Oporelu, Protoieria Slatina II, sfinţind şi noua troiţă a parohiei ce are hramul “Sf. Împăraţi Constantin şi Elena”.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit despre încredinţarea, de către înger, a femeilor mironosiţe, privind Învierea Domnului, când au venit a treia zi la mormânt ca să ungă trupul Lui cu miresme. Totodată, a arătat că duminica Sfintelor Femei Mironosiţe este zi de sărbătoare pentru toate femeile creştine, avându-le pe acelea drept pildă de urmat: “Faptul că Biserica noastră prăznuieşte astăzi pe Sfintele Femei Mironosiţe, am putea considera duminica aceasta drept Duminica Femeii Creştine. Dacă în mod civil a fost stabilită ziua de opt martie ca zi de sărbătoare, iată că şi în Biserică Sfinţii Părinţi s-au gândit la o astfel de zi, a femeii creştine. De aceea dvs., doamnele, care umpleţi biserica de multe ori în număr mult mai mare decât bărbaţii, vă urăm astăzi “La mulţi ani!” şi Dumnezeu să vă binecuvinteze pentru prezenţa, jertfa şi căldura sfântă cu care umpleţi bisericile noastre”.

La final, Preasfinţitul Părinte a acordat Distincţia de vrednicie D-lui ofiţer Valentin Iliescu şi D-lui Simion Burciu (fost primar al comunei).