Episcopia Slatinei și Romanaților

Dumnezeiasca Liturghie şi slujba parastasului la pomenirea de 40 de zile pentru credincioasa Ana Drăgoi

  • 29/01/2024

DUMNEZEIASCA LITURGHIE ŞI SLUJBA PARASTASULUI LA POMENIREA DE 40 DE ZILE PENTRU CREDINCIOASA ANA DRĂGOI, MAMA PREASFINŢITULUI PĂRINTE EPISCOP MACARIE

În data de 28 ianuarie 2024, în Duminica a 14-a după Rusalii, Preasfinţitul Părinte SEBASTIAN, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor, a slujit Sfânta Liturghie, alături de un sobor de ierarhi şi preoţi, în Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Spermezeu, judeţul Bistriţa-Năsăud. 

Șapte ierarhi ai Bisericii noastre au slujit Dumnezeiasca Liturghie şi slujba parastasului pentru a o pomeni pe Ana Drăgoi, mama Preasfințitului Părinte Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord, la împlinirea a 40 de zile de la trecerea sa la Domnul. Pornind de la pilda nunții fiului de împărat, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a vorbit despre importanța Sfintelor Taine în viața creștinilor.

Sursa foto: FB Episcopia Europei de Nord

Câteva secvenţe din cadrul slujbei puteţi urmări AICI, în ştirea prezentată de postul de televiziune Trinitas TV al Patriarhiei Române.