Episcopia Slatinei și Romanaților

Episcopia Slatinei și Romanaților la împlinirea a 11 ani de activitate

Episcopia Slatinei și Romanaților la împlinirea a 11 ani de activitate

  • 27/03/2019

Luni, 25 martie, la praznicul Bunei Vestiri, ÎPS Ciprian − Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, PS Sebastian − Episcopul Slatinei și Romanaților și PS Emilian Crișanul ‒ Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Aradului au oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală din Slatina, cu prilejul împlinirii a 11 ani de la activarea Eparhiei din județul Olt.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian a evidențiat însemnătatea praznicului Bunei Vestiri pentru mântuirea neamului omenesc.

„Sărbătoarea de astăzi nu este doar o sărbătoare închinată Maicii Domnului, ci și un praznic împărătesc închinat Mântuitorului Iisus Hristos, pentru că, așa cum ați auzit în troparul cântat la strană: «Astăzi este începutul mântuirii noastre și arătarea tainei celei din veac[…]»; este începutul înomenirii lui Dumnezeu Cuvântul, adică începutul întrupării, mai târziu, peste nouă luni, Sfânta Fecioară Maria dând naștere Pruncului Iisus în peștera din Bethleem. Pentru aceste taine dumnezeiești pe care Dumnezeu le-a dezlegat prin intermediul Sfântului Arhanghel Gavriil și al Sfintei Fecioare Maria, noi, cei ce suntem mădulare vii ale Trupului lui Hristos, Biserica, trebuie să arătăm multă recunoștință”, a subliniat Înaltpreasfinția Sa.

În încheiere, ÎPS Ciprian l-a felicitat pe PS Sebastian pentru rodnica lucrare desfășurată în cei 11 ani de când păstorește Eparhia Slatinei și Romanaților și i-a dăruit o cruce de binecuvântare.