Episcopia Slatinei și Romanaților

Eroii români comemoraţi la Slătioara

Eroii români comemoraţi la Slătioara

  • 16/06/2011

În fiecare an, la sărbătoarea Înălţării Domnului – Ziua Eroilor, Parohia Slătioara I îi comemorează pe eroii din comuna Slătioara căzuţi pe câmpul de luptă în cele două războaie mondiale, la monumentul ridicat în 1991 în incinta parohiei.

Anul acesta, slujba de pomenire a fost  oficiată de către un sobor de preoţi format din: Pr. Eugen   Durac (Parohia Slătioara II), Pr. Gheorghe Mustăţea (Parohia Salcia) și Pr. Marin Bica, la manifestare participând şi primarul comunei alături de consilierii locali, elevii şi cadrele didactice ale  Şcolii Generale cu clasele I-VIII din com. Slătioara, enoriaşii,  veteranii de război, văduvele celor căzuţi pe câmpurile de luptă, precum şi elevii şi cadrele didactice ale Şcolii Speciale Balş care învaţă în cadrul Organizaţiei „Trebuie!” − filiala Olt.

La final, s-au depus coroane de flori la monumentul şi mormintele eroilor şi s-a susţinut un program artistic cu cântece şi poezii patriotice de către elevii Şcolii Generale cu clasele I-VIII din com. Slătioara. Manifestarea s-a încheiat printr-o agapă frăţească oferită de Pr. Marin Bica.