Episcopia Slatinei și Romanaților

Există o legătură strânsă între păcatele pe care le săvârşim şi bolile de care suferim

  • 23/03/2011

Duminică 20 martie, PS Părinte Sebastian a săvârşit Sfânta Liturghie la biserica Parohiei Tituleşti, com. Nicolae Titluescu, iar la final a oficiat şi slujba Parastasului pentru marele diplomat şi om politic Nicolae Titluescu şi familia sa.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit despre legătura ce există între bolile noastre şi păcatele pe care le săvârşim zilnic: “Trebuie să recunoaştem că pe foarte mulţi dintre noi ne-a surprins faptul că Mântuitorul a legat paralizia omului acestuia bolnav de păcatele săvârşite; că, vrând să-l vindece de neputinţa sa, găseşte cu cale să-i ierte, de fapt, păcatele. Puţini dintre noi, cred, ne-am gândit că poate exista o legătură atât de strânsă între păcatele pe care le săvârşim şi bolile de care suferim. Iată, acesta este semnalul de alarmă pe care Mântuitorul Hristos îl “trage” astăzi! Luaţi seama, vrea să spună, că păcatele voastre nu sunt simple gânduri, cuvinte, ori fapte trecute undeva, într-o „carte a vieţii”, ci ele provoacă şi suferinţă, şi boli, şi paralizie chiar, până şi în trupurile voastre, dacă nu doar paralizie a voinţei, a bucuriei de a trăi ori a creşterii şi dezvoltării personalităţii. Aceasta este, de fapt, marea tragedie a păcatului! De aceea Hristos îl înfierează atât de mult!”

După aceea, Preasfinţitul Părinte a luat parte la manifestările dedicate împlinirii a 70 de ani de la moartea diplomatui Nicolae Titulescu, desfăşurate în casa memorială din localitate.