Episcopia Slatinei și Romanaților

Expoziție de picturi la Caracal, realizată de elevii Școlii Gimnaziale Nr. 2

Expoziție de picturi la Caracal, realizată de elevii Școlii Gimnaziale Nr. 2

  • 30/03/2022

Expoziție de picturi la Caracal,

realizată de elevii Școlii Gimnaziale Nr. 2

În cea de-a III-a duminică a Postului Mare (a Sfintei Cruci), pe 27 martie 2022, la Catedrala Adormirea Maicii Domnului” din Municipiul Caracal, la sfârșitul Sfintei Liturghii oficiate de către Pr. Laurenţiu Cătălin HRIŢCU, Pr. Marius Păstorel ENACHE și Pr. Aurel Andrei MORARIU, a avut loc expoziția intitulată Viață, primăvară și rugăciune”, realizată de elevii Școlii Gimnaziale Nr. 2 din Municipiul Caracal.

Aceasta a cuprins 45 de picturi realizate pe planșe de lemn, pe două teme:

1. Egalitate, echitate și sprijin – prima secundă și întreaga viață”Marșul pentru Viață la cea de-a XII-a ediție;

2. Rugăciunea – bucuria sufletului, activitate susținută în cadrul Proiectului Național Catehetic Rugăciunea în viața mea.

În lucrările realizate elevii și-au expus cu bucurie propriile trăiri și sentimente, reușind să transpună frumusețea, curăția și gingășia sufletelor lor nevinovate. Creațiile lor s-au remarcat prin originalitate, reușind să fie stimulat atât potențialul artistic, cât și cel creativ.

Câteva impresii ‘la cald’:

Ca întotdeauna, elevii au răspuns cu bucurie implicării în aceste ateliere, iar expoziția de azi a adus împreună Biserica, Școala, Familia și Comunitatea. Sufletele lor, costumele populare și creațiile lor au luminat biserica în această duminică închinată Sfintei Cruci. Au fost răsplătiți aici, dar răsplata cea mai mare o vor avea în viață, când vor retrăi cu emoții această amintire. Au luat cu toții FB și 10, atât în catalog, cât și acolo, sus.

Le mulțumim pentru bucuria pe care ne-au făcut-o, așa cum reușesc ei, copiii, de fiecare dată, aceștia fiind picătura de speranță pentru o lume mai bună!

(Coord. Mioara DOBRE – profesor de Religie, Școala Gimnazială Nr. 2 Caracal).

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, al părinților, al elevilor și al cadrelor didactice prezente azi la Sfânta Liturghie, această expoziție a prins viață, reușind să ne aducă «împreună pentru viață», mai ales în aceste momente dificile pe care le trăim cu toții.

Frumusețea acestor lucrări ne încurajează să continuăm șirul activităților religios-morale pe care le-am organizat până acum și să inițiem schimburi de experiență pe aceste teme și cu alte unități de învățământ, facilitând astfel consolidarea sentimentelor religioase ale elevilor, formarea unor atitudini corespunzătoare moralei creștine, dar mai ales credința în Dumnezeu”.

(Coord. Cristina-Ionela BORUZ – profesor de Religie, Școala Gimnazială Nr. 2 Caracal)