Episcopia Slatinei și Romanaților

Festival-concurs județean de colinde și scenete religioase „Tradiții creștine de Crăciun” în orașul Balș

Festival-concurs județean de colinde și scenete religioase „Tradiții creștine de Crăciun” în orașul Balș

  • 18/12/2019

Vineri, 13 decembrie 2019, în sala de festivități a Primăriei orașului Balș, s-a desfășurat Festivalul-concurs județean de colinde și scenete religioase „Tradiții creștine de Crăciun”, ediția I (înscris în CAEJ 2019-2020, domeniul cultural-artistic – folclor, tradiții și obiceiuri, poz. 73).

Organizat de Inspectoratul Școlar Județean Olt și Școala Gimnazială „Mihail Drumeș” – Balș, în colaborare cu Primăria orașului Balș, și coordonat de Prof. Sticlea-Ionescu Laura-Elena, profesor de Muzică la Școala Gimnazială „Mihail Drumeș”-Balș, și Prof. Petcu Aurelia – profesor de Religie și director la aceeași școală, concursul a avut două secțiuni:

  • secțiunea I – „Nașterea Domnului” (scenete religioase de Crăciun) și
  • secțiunea a II-a, de colinde – „Decembrie în zvon de colinde”.

La secțiunea I au concurat două grupuri vocale (Prichindeii, cu sceneta „Legenda Crăciunului”, și Cercetașii, cu piesa „Nașterea Domnului”), iar la cea de-a doua secțiune, pe grupe de vârstă (6-8 ani; 9-11 ani; 12-14 ani), 17 elevi și 5 grupuri vocale. Comisia de jurizare (formată din: Petcu Aurelia, profesor de Religie la Școala Gimnazială „Mihail Drumeș” – Balș – președintele juriului, Ciurez Geta Mirela, profesor de Muzică/ prof. înv. preșcolar la Grădinița cu Program Normal nr. 1 – Balș, Tițu Cosmin, profesor de Muzică la Școala Gimnazială nr. 1 – Balș, Guran Daniel, profesor de Limba și Literatura Română la Școala Gimnazială „Mihail Drumeș” – Balș, și Pr. dr. Rizea Niță Ion, preot paroh la Parohia „Sfinții Apostoli” – Balș și consilier administrativ în cadrul Episcopiei Slatinei și Romanaților) a oferit câștigătorilor numeroase premii, constând în diplome și medalii. Medaliile au fost oferite, din partea Parohiei „Sfinții Apostoli” – Balș, de către părintele Rizea Niță Ion.