Episcopia Slatinei și Romanaților

Festivalul-concurs inter-județean de muzică vocală “Talente pe malul Oltețului” la prima ediție în Balș

Festivalul-concurs inter-județean de muzică vocală “Talente pe malul Oltețului” la prima ediție în Balș

  • 16/05/2019

Sâmbătă, 11 mai, începând cu orele 10, la sala de festivități a Primăriei Orașului Balș a avut loc prima ediție a festivalului – concurs inter-județean de muzică vocală “Talente pe malul Oltețului”, cuprins în calendarul activităților educative județene 2018-2019 sub nr. 13237/ 15.11.2018 (poziția 106), la domeniul cultural artistic Muzică.

La evenimentul prezentat de către domnișoara Vasia OPREA au evoluat 47 soliști vocali (pe grupe de vârstă: 6-8 ani, 8-10 ani, 10-12 ani și 12-15 ani) și 11 grupuri vocale și formații.

Concursul s-a esfășurat pe trei secțiuni: muzică ușoară, muzică bisericească și muzică populară.

Organizatorii acestei manifestări au fost Inspectoratul Școlar Județean, Primăria Orașului Balș, Școala Gimnazială “Mihail Drumeș” – Balș și Grădinița cu Program Normal nr. 1 – Balș.

Coordonatorii festivalului au fost doamna profesor de muzică Laura STICLEA-IONESCU de la Școala Gimnazială “Mihail Drumeș” – Balș și doamna profesor Geta-Mirela CIUREZ de la Grădinița cu Program Normal nr. 1 – Balș.

Câștigătorii au primit diplome, medalii și trofee pentru fiecare secțiune și categorie de vârstă în parte. Trofeul festivalului a fost acordat domnișoarei Daria COJOCARU de la Palatul Copiilor din Craiova (categoria de vârstă 12-15 ani, secțiunea muzică ușoară – soliști vocali), aflată sub coordonarea dlui Alin-Andrei Miloslav, pentru interpretarea piesei Moment of silence.

Juriul a fost format din următorii membri:

– Mihaela-Alina DUMITRESCU (profesor canto și pian la Școala de Muzică – Liceul Toeretic“Nicolae Titulescu” – Slatina) – în calitate de președinte al juriului;
– Corina-Elena LEANCĂ (profesor de muzică la Școala Gimnazială “Eugen Ionescu” – Slatina);
– Maricica MATEI (Palatul Copiilor – Balș);
– Camelia BĂDICA (profesor psiholog la G.P.N. “Ion Creangă” – Balș);
– Pr. Daniel CAMEN (Parohia “Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Balș și Consilier Cultural în cadrul Episcopiei Slatinei și Romanaților);
– Aurelia PETCU (profesor religie și director al Școlii Gimnaziale “Mihail Drumeș” – Balș) și
– Mirela-Elena BÎRA (director al G.P.N. nr. 1 – Balș).