Episcopia Slatinei și Romanaților

Filia „Sf. Ioan Botezătorul” a Parohiei Dobriceni a fost târnosită

Filia „Sf. Ioan Botezătorul” a Parohiei Dobriceni a fost târnosită

  • 17/11/2015

Duminică, 15 noiembrie, Preasfinţitul Părinte Sebastian, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit slujba de târnosire a bisericii cu hramul „Sf. Ioan Botezătorul” din satul Preotești, filie a Parohiei Dobriceni, com. Iancu Jianu.

La final, Preasfinţitul Sebastian a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a tâlcuit Pilda samarineanului milostiv: „Îndemnul Du-te şi fă şi tu asemenea ne obligă pe noi toţi să-I urmăm Domnului în ceea ce priveşte atitudinea faţă de cei din jurul nostru, de la compasiune şi sprijin concret, până la jertfă. El a pătimit pentru noi ocări, bătăi şi moarte. De aceea, datori suntem şi noi, dacă nu este nevoie să pătimim aceleaşi, oricum să „ne dăm viaţa pentru El” într-alt fel, punându-ne-o în slujba Lui; făcând din viaţa noastră o viaţă bineplăcută Lui, chiar dacă lumea de astăzi şi tentaţiile ei ne îndeamnă mai degrabă spre moduri de a ne cheltui viaţa în distracţii, în timp ce Biserica ne cheamă la înfrânare şi chiar asceză; ne îndeamnă la destrăbălare, în vreme ce Biserica ne cere curăţie trupească şi sufletească; ne îndeamnă la mâncare şi băutură peste măsură, în timp ce Biserica ne vorbeşte de post şi cumpătare! Iată cum trebuie să ne dăm viaţa pentru Hristos!”.

Pentru efortul depus la restaurarea bisericii, Preasfinţitul Sebastian a acordat rangul de Iconom Stavrofor  Părintelui Paroh Laurențiu Giurea şi Distincţii de Vrednicie tuturor celor care au ajutat la restaurarea și înfrumusețarea sfântului locaș.