Episcopia Slatinei și Romanaților

Întâlnirea consilierilor eparhiali coordonatori ai sectoarelor social-filantropice

Întâlnirea consilierilor eparhiali coordonatori ai sectoarelor social-filantropice

  • 03/12/2013

În perioada 26-27 noiembrie a.c., la Mănăstirea  Dumbrava, jud. Alba, s-a desfășurat întâlnirea anuală a consilierilor eparhiali coordonatori ai sectoarelor social-filantropice din cuprinsul Patriarhiei Române.

Alături de consilierii de resort, au fost invitați Înaltpreasfințitul Irineu, Arhiepiscop de Alba Iulia, Dl Ion Dumitrel − Președintele Consiliului Județean Alba și Prof. Sorin Chirilă − Director D.G.A.S.P.C. Alba.

În cuvântul de deschidere, ținut de către Înaltpreasfințitul Irineu, s-a subliniat rolul Bisericii în ajutorarea celui aflat în nevoie, ca expresie a iubirii aproapelui, lucrarea sa socială urmând a fi îndeplinită după îndemnul Sfântului Apostol Pavel: „orice lucrați, ca pentru Domnul lucrați”.

A urmat cuvântul Dlui Președintele al Consiliului Județean, în care a arătat cooperarea fructuoasă dintre instituția pe care o reprezintă și Arhiepiscopie, subliniind că cel mai serios furnizor de servicii sociale din țară este Biserica Ortodoxă Română: „astfel se face că, 60% din totalul serviciilor sociale ale județului Alba sunt  furnizate de către Arhiepiscopia de Alba Iulia”.

Pe ordinea de zi au fost abordate și probleme privind:

– modul aplicării de către eparhii a ultimelor hotărâri ale Sfântului Sinod, care privesc activitatea social-filantropică;

– modul de aplicare de către eparhii a hotărârilor Sfântului Sinod cu privire la organizarea și activitatea organizațiilor nonguvernamentale care funcționează cu binecuvântarea Bisericii Ortodoxe Române.

În a doua parte a evenimentului s-a făcut prezentarea rezultatelor întâlnirilor la nivel mitropolitan de către consilierii eparhiali coordonatori ai sectoarelor social-filantropice, precum și consultări pentru conturarea unor puncte de vedere comune în privința propunerilor legislative în domeniul asistenței sociale și socio-medicale.

La acest eveniment, Eparhia Slatinei și Romanaților a fost reprezentată de consilierul Sectorului Social, PC Pr. Ionel Rădoi.