Episcopia Slatinei și Romanaților

Întâlnirea coordonatorilor filialelor L.T.C.O.R. din judeţul Olt

Întâlnirea coordonatorilor filialelor L.T.C.O.R. din judeţul Olt

  • 29/01/2009

Întâlnirea coordonatorilor filialelor L.T.C.O.R. din judeţul Olt

Luni, 26 ianuarie, la sediul Centrului Eparhial al Episcopiei Slatinei a avut loc întâlnirea coordonatorilor de filialelor ASCOR/ LTCOR din judeţul Olt. La această întâlnire au participat: Dl. Daniel Micu – preşedinte ASCOR Slatina, inspector cultural în cadrul Episcopiei, Pr. Iagăru Mihai- Caracal, Pr. Grecu Spiru- Corabia , Pr. Ion Rizea – Balş, Pr. Bălănescu Valentin- Şerbăneşti şi Pr. Marian Mazilu – Scorniceşti.

A fost prezent şi Dl. Virgiliu Gheorghe, venit în Slatina să susţină conferinţa din 25 ianuarie, care le-a împărtăşit celor prezenţi din bogata sa experienţă legată de mişcările de tineret din cadrul Bisericii Ortodoxe.

Întâlnirea a avut drept scop înfiinţarea unor ligi de tineret în oraşele şi localităţile mai sus menţionate, Dl. Virgiliu Gheorghe insistând pe partea liturgică: spovedanie deasă, atmosferă duhovnicească, rugăciune şi muzică psaltică. De asemenea, a făcut câteva observaţii în legătură cu tinerii de azi, nevoia oamenilor de a se simţi ascultaţi, de a se cunoaşte, de a comunica întreolaltă, iar pentru aceasta a recomandat pelerinajele şi diferite alte activităţi menite să cultive comuniunea între persoane.

În a doua parte a întâlnirii s-a hotărât înfiinţarea de filiale ale Ligii Tinerilor Creştini Ortodocşi Români în fiecare oraş, iar la Şerbăneşti a unui grup parohial. S-a discutat şi aspecte legate de partea juridică şi actele necesare înfiinţării filialelor.
La sfârşitul întâlnirii a fost prezent şi Preasfinţitul Părinte Sebastian, care a încurajat această lucrare şi a promis să sprijine mişcările de tineret din Episcopia Slatinei. Astfel, în data de 8 februarie, în oraşul Corabia, Pr. Spiru Grecu, în prezenţa preoţilor şi a profesorilor de religie din oraş, îşi va începe în mod oficial activitatea L.T.C.O.R., filiala Corabia.


1729