Episcopia Slatinei și Romanaților

Întâlnirea Internaţională a Tinerilor Ortodocși (ITO) la Iași

Întâlnirea Internaţională a Tinerilor Ortodocși (ITO) la Iași

  • 07/09/2017

În perioada 1-4 septembrie 2017, 50 de tineri și 5 însoțitori din Episcopia Slatinei și Romanaților au participat cu entuziasm la Întâlnirea Internaţională a Tinerilor Ortodocși (ITO) la Iași, alăturându-se celor aproximativ 6000 de tineri veniți din întreaga lume pentru a-L mărturisi împreună pe Hristos.

Tineri au fost coordonaţi de către Pr. Marian Dobre, protoiereu de Corabia, şi au provenit din toate cele patru protopopiate ale eparhiei.

Întâlnirea a debutat cu cuvântul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, apoi au avut loc întâlniri şi discuţii libere în cadrul mai multor seminarii, unde tinerii au putut afla punctele de vedere al Bisericii faţă de problemele cu care se confruntă tinerii din ziua de azi, au participat la conferința susținută de Pr. Profesor Constantin Necula despre libertatea în Hristos, la un spectacol de muzică uşoară şi unul de muzică populară. De asemenea, au participat la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie oficiată în sobor de ierarhi, au vizitat mănăstiri şi biserici și au legat prietenii.