Episcopia Slatinei și Romanaților

Intâlnirea Tinerilor Ortodocşi din toată lumea ITO – București 2016

  • 19/09/2016

Cu binecuvântarea PS Părinte Sebastian, Eparhia Slatinei şi Romanaţilor a participat la eveniment cu o delegație compusă din 4 însoţitori şi 36 de tineri din cele patru protoierii din cuprinsul episcopiei.

Programul s-a derulat în perioada 1-4 septembrie a.c. şi a fost intens mediatizat în mass-media (a se vedea AICI). Eparhia noastră a găzduit și delegaţia Episcopiei Caransebeşului care, în drumul ei spre București, a poposit și la mănăstirile din județul Olt

S-a lucrat în mai multe sesiuni de lucru, participanții fiind împărțiți pe grupe şi dând răspunsuri la teme precum Biserica-spaţiul de socializare al tinerilor, Ora de religie-aşteptări şi abordări sau Educaţia pentru sănătate. Au fost vizitate marile muzee din capitală, a fost organizată conferinţa Iisus Hristos – bucuria Vieţii la Sala Palatului, a fost realizată procesiunea luminilor și a fost organizat un concert în parcul IOR. Programul a inclus și vizitarea şantierului de la Catedrala Mântuirii Neamului.

Ziua de duminică, 4 septembrie, i-a adunat pe cei peste 2500 de participanţi în faţa Catedralei Mântuirii pentru participarea la Sfânta Liturghie.

Câteva impresii ale tinerilor participanți la ITO 2016 de la București:

„Cele doar patru zile petrecute în capitală alături de tineri frumoși, încrezători în forțele proprii  de a împărtăși cunoștințele dobândite și altor oameni, au fost o experiență plină de învățături. Atmosfera de prietenie instituită între noi, tinerii, ne-a favorizat cadrul dezvoltării personale și ne-a motivat să ducem mai departe credința și solidaritatea noastră, cu nădejdea că nu suntem puțini sau singuri, ci într-o comuniune” (Stanciu Bianca Ștefania)

„Mi-a plăcut această întâlnire, pentru că am perceput-o ca pe o experiență de viață. Am cunoscut tineri la fel de dornici să-și exprime iubirea pentru Hristos, ca și mine și am legat noi prietenii. M-am bucurat să observ că, deși trăim într-o societate dură, în care credința nu este primită cu brațele deschise, totuși, mai sunt oameni care-L simt cu adevărat pe Hristos.” (Oporanu Maria)

„Mi-a plăcut I.T.O. de la București, din acest an și am simțit că s-a depus mult efort pentru a ni se asigura o experiență cât mai plăcută în București. Atmosfera a fost în mare parte una cât se poate de agreabilă, voluntarii erau mereu dornici să ne ajute, iar mâncarea a fost gustosă. Mi-a plăcut în mod deosebit corul care a cântat imnul și care, de asemenea, a cântat și la slujba de duminică. Vocile acelor oameni păreau nepământene, angelice de-a dreptul” (Spiridon Gabriela)

Au consemnat,

Pr. Tare Teodor

Însoţitor Traşcă Gabriela

Însoţitor Prof. Iliescu Alexandra