Episcopia Slatinei și Romanaților

Întrunirea Adunării Eparhiale a Episcopiei Slatinei și Romanaților

  • 01/02/2017

Marți, 31 ianuarie, la hotelul „Bulevard Prestige” din Slatina, a avut loc întrunirea anuală a Adunării Eparhiale a Episcopiei Slatinei și Romanaților, organ deliberativ care are în componența sa 30 de membri: 10 clerici și 20 de laici din județul Olt. Adunarea, prezidată de către Preasfințitul Părinte Sebastian, a fost împărțită în cinci comisii: administrativ-bisericească; cultural-educațională; economică, bugetară și patrimonială; social-filantropică și misionară; organizatorică, juridică și de validare.

Ședința a început cu oficierea slujbei de Te-Deum. După apelul nominal s-a procedat la expunerea dărilor de seamă anuale privind activitatea Episcopiei, împărțită pe șase sectoare.

Astfel, au prezentat activitatea: Pr. Ion Niță Rizea – Sectorul Administrativ-bisericesc, Pr. Decebal Trașcă – Sectorul Bunuri, Pr. Lucian Ducă – Sectorul Construcții și Monumente, Pr. Mădălin Marian Vărzaru – Sectorul Economic, Pr. Daniel Camen – Sectorul Cultural și Pr. Constantin Aldea – Sectorul Social-filantropic și Misionar.

Convocarea Adunării Eparhiale se face o dată pe an, pentru a se analiza și evalua activitatea fiecărui sector al Episcopiei din anul anterior și pentru a fi aduse la cunoștință proiectele viitoare.