Episcopia Slatinei și Romanaților

ISTANBUL – incursiune în capitala Bizanțului

ISTANBUL – incursiune în capitala Bizanțului

 • 07/08/2019

ISTANBUL

incursiune în capitala Bizanțului

27 – 31 octombrie (cu cazare lângă Marele Bazar)

 

O adevarată metropolă, un centru al comerțului și, mai presus de toate, o destinație ideală pentru a petrece câteva zile. Un amalgam de Occident și Orient, un oraș plin de viață și culoare.

Descoperiți bucătăria turcească, biserici vechi, Moscheea Albastră, Palatul Topkapi – unul dintre cele mai vechi palate cu un decor specific al fiecărei dinastii otomane, gustați curmalele din bazarul de condimente și pregătiți-vă pentru shopping în Marele Bazar.

 

ZIUA 1: Slatina – Istanbul (800 km)

Întâlnire la ora 2030 în parcarea de la Lidl.

Plecăm la ora 2130 pe traseul Bucureşti – Giurgiu – Ruse – Veliko Târnovo (capitala celui de al doilea Imperiu Bulgar) – trecere prin Valea TrandafirilorKapitan AndreevoKapikuleEdirne. Ajungem în orașul împărțit pe 2 continente, capitala Imperiului Bizantin.

 

ZIUA 2: Istanbul

Sosire în Istanbul și cazare la hotel. După-amiază avem timp liber pentru plimbare, cumpărături, acomodare cu atmosfera orașului și activități individuale.

 

ZIUA 3: Istanbul, Biserica Vlaherna – Patriarhia Ecumenică – Măn. Izvorul Tămăduirii – Biserica Românească (50 km)

Ne îndreptăm către Biserica din Vlaherne cu hramul Acoperământul Maicii Domnului; cel mai important eveniment a avut loc în anul 626, atunci când Constantinopolul a fost asediat de avari, în timp ce împăratul Heracle cu trupele sale erau plecați la luptă cu perșii. Icoana Maicii Domnului Blachernitissa a fost scoasă în procesiune, iar avarii au încetat asediul; victoria a fost pusă pe seama Maicii Domnului; după Catedrala Sfânta Sofia, aceasta este cea mai importantă biserică închinată Maicii Domnului din oraș.

Continuăm vizita la Patriarhia Ecumenică. Aici avem ocazia să ne închinăm la moaştele Sfântului Grigorie Teologul, Sfântului Ioan Gură de Aur, Sfintei Solomoni, Sfintei Eufimia și Sfintei Teofana. Tot aici este și o parte din Coloana Flagelării, de care a fost legat Iisus Hristos când Iisus a fost biciuit de soldații romani.

Mănăstirea Izvorul Tămăduirii (prima biserică a fost ridicată de împăratul Leon I, datorită unei minuni pe care a trăit-o când era soldat. Biserica Românească din Istanbul cu hramul Sfânta Muceniţă Paraschevi și Sfinţii Martiri Brâncoveni. Timp liber în Istanbul. Cazare în Istanbul.

 

ZIUA 4: Istanbul – Palatul Topkapi, Sf. Sofia, Moscheea Albastră

După micul dejun va invităm la un tur pietonal prin zona Sultanahmet, vechiul oraș Constantinopole. Vizităm vechea reședință a sultanilor Palatul Topkapî (astăzi muzeu). Complexul cuprinde mai multe clădiri care aveau fiecare un rol bine definit în viața de la Înalta Poartă. În muzeu se află expusă și sabia lui Ștefan cel Mare, alături de Toiagul lui Moise, turbanul lui Avraam (Abraham) și cel al lui Iosif.

La doar câteva minute de mers, ajungem la Catedrala Sfânta Sofia (Aya Sofya) – reper istoric, religios și cultural, capodoperă arhitecturală ce atrage milioane de vizitatori în fiecare an.

În Istanbul trebuie vizitate neapărat Moscheea Albastră, simbolul orașului, dar și al Turciei. Monument și loc de rugăciune, moscheea și-a câștigat renumele după mozaicul superb, predominant albastru. Domurile sale în cascadă și cele 6 minarete zvelte îl fac unic în toată lumea Islamică.

La câteva minute de mers descoperim Hipodromul, construit de împărații bizantini pentru a se distra și a distra poporul. De văzut Obeliscul Egiptean, Fântâna lui Wilhelm II, Coloana Șerpuită și Coloana lui Constantin Porfirogenetul. Cazare în Istanbul.

 

Ziua 5: Istanbul – Slatina (800 km)

Mic dejun. Plecăm spre România.

Se ajunge în Slatina în funcție de traficul auto și de formalitățile vamale.

 

Preț 150 euro/ pers. cazare în cameră dublă, valabil pentru grup de 40 pers.

Preț 160 euro/ pers. cazare în cameră dublă, valabil pentru grup de 35 pers.

Supliment de single 75 Euro

Contact: Pr. LAURENȚIU FLOREA

Tel.: 0787.809.097

 

Servicii incluse:

 • transport cu autocar clasificat, excepție ziua a treia, când deplasarea grupului se va face cu mijloacele de transport în comun.
 • 3 nopţi de cazare în camere dublă la hotel 3* (clasificare locală)
 • 3 mic dejun-uri

 

Servicii neincluse:

 • taxe intrări obiective (aprox. 35 euro/ pers.)
 • ghid autorizat (aprox. 15 euro/ pers. – se plătește la destinație)
 • asigurarea medicală

 

Excursii opționale:

 • Croazieră pe Bosfor – 20 euro/ persoană; grup minim 20 persoane
 • Seară turcească 35 euro/persoană – tariful include cină cu băuturi şi program artistic;

 

Note:

 • Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere, chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii, ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
 • Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară:
 • să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor;
 • să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat;
 • adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
 • Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
 • Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Turcia.
 • Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
 • Tariful pentru ferryboat este orientativ, acesta fiind valabil la data publicării programului; pot interveni modificări ale tarifului.
 • Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/ frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
 • Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor.
 • Pentru călătorie este necesar paşaportul valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară