Episcopia Slatinei și Romanaților

Liturghie arhierească de Florii la Mănăstirea Clocociov

Liturghie arhierească de Florii la Mănăstirea Clocociov

  • 10/04/2017

Duminică, 9 aprilie, în ziua praznicului Intrării Domnului în Ierusalim, Preasfințitul Părinte Sebastian a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Clocociov.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre semnificațiile praznicului, subliniind că „există un mare contrast între sărbătoarea Floriilor și caracterul săptămânii ce urmează. Sfinții Părinți au rânduit ziua aceasta, între praznicele împărătești, pentru că Biserica privește prin sărbătoarea de astăzi dincolo de Săptămâna Patimilor, în perspectiva Învierii și a biruinței Domnului Hristos asupra morții. El a venit în Ierusalim ca să moară, dar tot aici va și învia! Dincolo de arestarea, bătăile, scuipările şi patimile Sale stau mărturie lumii Învierea și biruința Sa asupra morții, pentru că deși oamenii L-au omorât, până la urmă El i-a slobozit din moarte prin Învierea Sa”.

La finalul, Preasfinția Sa, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, a săvârșit slujba Parastasului, întru pomenirea părintelui protosinghel Visarion Coman, duhovnicul mănăstirii.