Episcopia Slatinei și Romanaților

Liturghie arhierească în Catedrala Episcopală la praznicul Înălțării Domnului

  • 07/06/2019

Joi, 6 iunie a.c., în ziua Praznicului Înălțării Domnului, Preasfințitul Episcop Sebastian a săvârșit Sfânta Liturghie la hramul Catedralei Episcopale din Slatina.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a tâlcuit evanghelia zilei, arătând că „Hristos nu a plecat de pe pământ asemenea nouă, ci El, Dumnezeu fiind, s-a suit la cer, de unde și venise. Noi din pământ suntem zidiți și în același pământ vom merge. El, însă, din ceruri a venit și tot acolo trebuia să se întoarcă. Mormântul de acum 40 de zile nu L-a putut ține pe Hristos, ci L-a dat afară; Hristos a înviat, biruind moartea. S-a suit la cer ca să ne arate nouă că El este Dumnezeu adevărat și nu un muritor oarecare.

De asemenea, trebuie menționat și faptul că până la Înălțarea Sa la ceruri Hristos a rămas pe pământ timp 40 de zile, căci nimeni − nici măcar ucenicii Lui − nu a putut să creadă că El a înviat. Astfel, a mai zăbovit pe pământ încă 40 de zile, ca prin arătările Sale şi prin prezența în mijlocul ucenicilor Săi să convingă lumea că a înviat cu adevărat”.

La final, Preasfinţia Sa, împreună cu un ales sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit slujba Parastasului pentru eroii neamului românesc.