Episcopia Slatinei și Romanaților

Liturghie arhierească în Parohia Izbiceni

  • 20/06/2019

Luni, 17 iunie, la praznicul Sfintei Treimi, Preasfințitul Episcop Sebastian a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica Parohiei Izbieni.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a arătat semnificaţia sărbătoririi Sfintei Treimi: „Astăzi nu facem pomenirea unui sfânt oarecare, ci sărbătorim pe Dumnezeu Unul în Treime de persoane. În felul acesta, sărbătoarea de astăzi ar trebui să se bucure din partea noastră de cea mai mare atenţie. Dacă în celelalte zile prăznuim pe unii sfinţi ori anumite evenimente sfinte din istoria mântuirii noastre, astăzi, când este ziua lui Dumnezeu Însuşi, ar trebui să venim la biserică mai mulţi şi să-L cinstim cu atât mai mult. Din nefericire, însă, această sărbătoare trece drept una lipsită de importanţă.

Prin purtarea de grijă a lui Dumnezeu, de câţiva ani această sărbătoare este şi zi liberă legală. Cu toate acestea, nu toţi înţeleg că dacă este zi nelucrătoare trebuie să vină şi să aducă slavă lui Dumnezeu. Aşadar, trebuie să-L slăvim pe Domnul precum se cuvine, închinându-ne Tatălui şi Fiului şi Duhului Sfânt, Dumnezeu Unul Cel în Treime lăudat”.