Episcopia Slatinei și Romanaților

Liturghie arhierească în Parohia Jieni

  • 17/09/2012

Vineri 14 septembrie, în ziua praznicului Înălţării Sfintei Cruci, Preasfinţitul Episcop Sebastian a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” a Parohiei Jieni.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a subliniat importanţa şi rostul Sfintei Cruci în Ortodoxie: „Sfânta Cruce este nu numai obiectul pe care s-a răstignit Hristos Domnul, ci şi semnul care ne apără de vrăjmaşii văzuţi şi nevăzuţi; ea a mai fost numită «armă asupra diavolului». În amintirea lemnului Sfintei Cruci noi ne însemnăm piepturile şi căpătăm curaj, încredere şi nădejde în ajutorul lui Dumnezeu în vremuri grele, de boală, de suferinţă şi de încercări inerente în viaţa noastră.

În această zi, în special, dar şi în toate celelalte zile din an, când cinstim Sfânta Cruce, să avem credinţă în Dumnezeu că atunci când ne va fi greu în viaţă, însemnându-ne cu Sfânta Cruce sau purtându-o la gât şi sărutându-o, Dumnezeu să vegheze asupra vieţii noastre, să ne scape de rău şi de toată primejdia”.

La final, corul „Sfântul Ioan Botezătorul” al Parohiei Jieni a susţinut un mic concert de muzică populară şi religioasă. Acest cor, format din elevi şi tineri, enoriaşi ai parohiei, a fost înfiinţat în anul 2004, la iniţiativa Pr. Paroh Cristian Guguleanu. În anul 2010, corul „Sfântul Ioan Botezătorul” a participat la un spectacol caritabil pentru copiii din Valea Plopului, în Sala Rapsodia din Bucureşti, eveniment la care a participat şi actorul Dan Puric. În fiecare an corul a participat la diferite concursuri de muzică, obţinând locul II la cel organizat la Cercul Militar din Caracal, şi la Râmnicu Vâlcea, cu ocazia prăznuirii Sfântului Antim Ivireanul.