Episcopia Slatinei și Romanaților

Liturghie arhierească în Parohia Vişina Nouă

Liturghie arhierească în Parohia Vişina Nouă

  • 02/07/2012

Vineri 29 iunie, în ziua prăznuirii „Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel”, Preasfinţitul Părinte Sebastian a slujit Sfânta Liturghie la biserica „Adormirea Maicii Domnului” a Parohiei Vişina Nouă.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a istorisit viaţa Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, arătându-i ca exemple vii, demne de urmat: „De la Sfântul Apostol Petru trebuie să învăţăm râvna sa, faptul că întotdeauna era gata să-şi dea viaţa pentru Învăţătorul său, ceea ce s-a şi întâmplat la sfârşitul vieţii sale. Era plin de râvnă şi entuziasm, arzând pentru credinţa creştină.

De la Sfântul Apostol Pavel trebuie să învăţăm zelul misionar de a răspândi credinţa cea dreaptă. În tot Imperiul Roman din vremea aceea, Sfântul Pavel a dus cuvântul adevărului şi a fost gata să-şi dea viaţa, mai degrabă decât de a-L trăda pe Mântuitorul Hristos. Apostolul neamurilor, aşa cum îl numeşte Biserica, nu L-a cunoscut niciodată pe Hristos, dar, cu toate acestea, L-a iubit la fel de mult, ca şi ceilalţi Apostoli. El se aseamănă mult nouă, celor de azi, care nu-L vedem pe Dumnezeu. Dar, oare, suntem gata, asemenea Sfântului Apostol Pavel, să-L iubim, chiar dacă nu-L vedem?!”