Episcopia Slatinei și Romanaților

Liturghie arhierească la Catedrala Episcopală

  • 15/09/2014

Duminică, 14 septembrie, la praznicul „Înălţării Sfintei Cruci”, Preasfinţitul Episcop Sebastian a săvârşit Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală din Slatina, hirotonind diacon pe tânărul teolog Gabriel-Augustin Tătaru.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a evocat momentul aflării Sfintei Cruci de către Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, arătând importanţa deosebită a acesteia în iconomia mântuirii: „Sfânta Cruce este obiectul pe care s-a răstignit Domnul Hristos şi prin care noi suntem apăraţi de toţi vrăjmaşii văzuţi şi nevăzuţi, dăruită nouă ca «armă asupra diavolului», precum arată cântarea liturgică.

Cu credinţă în puterea Sfintei Cruci, noi ne însemnăm piepturile şi căpătăm curaj şi nădejde în Dumnezeu la vreme grea, de boală, de suferinţă şi de încercări. În această zi în specială, dar şi în toate celelalte zile din an când cinstim dumnezeiescul şi mântuitorul semn, să avem mai multă credinţă în Dumnezeu, însemnându-ne cu Sfânta Cruce, fie purtându-o la gât şi sărutându-o”.