Episcopia Slatinei și Romanaților

Nouă ani de la întronizarea Preasfințitului Sebastian ca Episcop al Slatinei și Romanaților

Nouă ani de la întronizarea Preasfințitului Sebastian ca Episcop al Slatinei și Romanaților

  • 28/03/2017

Sâmbătă, 25 martie, la praznicul Bunei Vestiri, ÎPS Irineu − Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, PS Galaction – Episcopul Alexandriei și Teleormanului, PS Sebastian − Episcopul Slatinei și Romanaților și PS Ignatie Mureșanul – Episcopul-vicar al românilor ortodocși din Spania și Portugalia au oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala episcopală, cu prilejul împlinirii a nouă ani de la activarea Eparhiei din județul Olt.

În cuvântul de învățătură, ÎPS Mitropolit Irineu a subliniat importanța zilei de 25 martie, dată la care sărbătorim Buna Vestire, dar și împlinirea a nouă ani de activitate pentru Episcopia Slatinei și Romanaților: „Cu aceste prilejuri Dumnezeu ne cheamă să ne curățim sufletele și să le facem locașuri ale Duhului Sfânt, pentru a ajunge luminați la dumnezeiasca Înviere. Bucuria este întregită și de Postul cel Mare în care ne aflăm, perioadă ce ne ajută să ne intensificăm starea de rugăciune. Aceste două aripi, postul și rugăciunea, sunt arătate de către Mântuitorul Hristos drept esențiale pentru biruirea vrășmașilor celor nevăzuți și a apropierea noastră de tronul cel ceresc. În toată această dinamică pascală avem permanent ajutorul Maicii Domnului, pe care trebuie să o rugăm și să o cinstim după cuviință”.

„Totodată, este și un moment de bucurie pentru toată suflarea oltenească, deoarece, după cum vedem, în fiecare an se vădește importanța acestei Sfinte Episcopii și de felul cum ea se dezvoltă și crește în tot ceea ce este bine și frumos pentru Biserica lui Hristos”.

La final, Preasfințitul Părinte Sebastian a mulțumit înalților ierarhi, preacucernicilor preoți și tuturor credincioșilor care au participat la slujbă, pentru prezență și bucuria împărtășită la ceas aniversar.