Episcopia Slatinei și Romanaților

Olimpiadele Naţionale de Religie și Arte vizuale la Slatina

Olimpiadele Naţionale de Religie și Arte vizuale la Slatina

  • 08/04/2014

Luni, 7 aprilie, începând cu orele 1730, la Catedrala Episcopală din Slatina a avut loc deschiderea festivă a Olimpiadelor Naţionale de Religie și Arte vizuale.

Dintre personalităţile de seamă, la eveniment au luat parte: Dl Primar al Mun. Slatina Minel Prina, Dl Insp. Gen. de Religie Cătălin Pîslaru, Dl Insp. Gen. de Arte Vizuale Prof. Dr. Adrian Brăescu, Dna Insp. Gen. al I.S.J. Olt Felicia Man, Dna Florica Grecu − Insp. de Religie pe jud. Olt, Părintele Lect. Dr. Gheorghe Holbea, Prodecanul Facultăţii de Teologie din Bucureşti, precum şi numeroşi concurenţi, însoţiţi de preoţi şi profesori îndrumători.

Astfel, la faza naţională a Olimpiadei de Religie participă 254 de elevi din clasele VII-XII, câștigători ai fazelor județene din toată țara, însoţiţi de 40 de profesori de specialitate. Concursul propriu-zis are loc marţi, 8 aprilie, începând cu orele 900, la Colegiul Naţional „Ion Minulescu”.

Alegerea Municipiului Slatina pentru desfăşurarea fazei naţionale a Olimpiadei de Religie se datorează  declarării anului 2014, de către Sfântul Sinod, drept „Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni” − sfinţii ocrotitori ai Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor.

Olimpiada Naţională de Arte vizuale se desfăşoară la Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu”, la care participă 427 de elevi din clasele a XI-a şi a XII, însoţiţi de 48 de profesori, secţia de Icoană-Artă sacră fiind găzduită de Mănăstirea Clocociov.

Participanţii celor două olimpiade vor face vizite de documentare în Slatina, Caracal şi Corabia, precum şi pelerinaje la mănăstirile Clocociov şi Brâncoveni.

Câştigătorii ediţiei din acest an vor fi anunţaţi vineri dimineaţa, înainte de festivitatea de premiere.