Episcopia Slatinei și Romanaților

Pelerinaj ISRAEL – 2-7 septembrie (6 zile)- 520 euro/ pers.

 • 25/06/2019

ISRAEL – DESCOPERĂ TĂRÂMUL BIBLIC

2-7 Septembrie 2019

Pentru cei care iubesc călătoriile și nu numai, Israel este un prilej de a face cunoștință cu istoria; este o destinație unde descoperim un amalgam de arhitectură veche și nouă, descoperim cum se îmbină cele trei mari religii monoteiste și tradițiile lor. Israelul este locul unde dorești o viață să ajungi și de unde te întorci cu un sentiment de liniște interioară, de care se bucură numai cei care au călcat pe urmele lui Iisus pe Via Dolorosa.

Haifa cu Grădinile Bahai și Mănăstirea Stella Marrisnordul Israelului cu NazaretulMuntele TaborCapernaumBethleem cu Biserica Nașterii și Ierusalim cu Biserica Sfântului MormântMuntele MăslinilorMuntele Sion și Via Dolorosa sunt numai câteva din locurile pe care vă propunem să le vizitați în cele 6 zile pe care le petreceți alături de noi.

ITINERARIU

Ziua 1: București – Tel-Aviv – Haifa – Nazareth

Întâlnire cu însoțitorul de grup în Aeroportul București Otopeni la ora 08.00 pentru zbor București-Tel-Aviv cu compania El Al. Decolare va fi la ora 11.00 din București cu zborul LY 574, aterizarea făcându-se pe aeroportul Ben Gurion din Tel-Aviv la ora 13.30.

Ajunși în Tel-Aviv, după formalitățile vamale ne începem pelerinajul în Țara Sfântă. Ajungem în oraşul Haifa, unde vedem panoramic frumoasele grădini suspendate Bahai și Biserica Stella Marris (grota prorocului Ilie Tezviteanul). Cazarea și cina vor fi la un hotel în Tiberias/ Nazareth.

Ziua 2: Muntele Tabor – Cana Galileii – Muntele Fericirilor – Capernaum

Mic dejun. Ne îndreptăm spre Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbarea la Faţă a Domnului; în biserica greco-ortodoxă se află icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

Ne îndreptăm spre orașul unde a copilărit Iisus Hristos – Nazareth. Aici vom vizita Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil, ridicată deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria și aflat în apropierea casei acesteia din Nazaret. Biserica a fost pictată de frații Moroșanu în 1977. Apoi, vom merge către Biserica Catolică Buna-Vestire, în incinta căreia se află casa în care Fecioara Maria a fost înștiințată de Arhanghelul Gavriil că Îl va naște pe Iisus. Este impresionant că în curtea mănăstirii, pe partea interioară a zidului împrejmuitor, se află icoane ale Maicii Domnului cu Pruncul realizate în mozaic, grafica fiind conform tradițiilor țărilor care au donat respectivele icoane.

Continuăm cu biserica din Cana din Galileii. Aici a avut loc prima minune a lui Iisus, prefacerea apei în vin la nunta din Cana Galileii.

Coborâm spre Marea Galileii și mergem pe Muntele Fericirilor, unde vom vizita biserica octogonală care fost ridicată pe locul unde Mântuitorul a ținut predica despre Legea cea Nouă, rostind cele 9 fericiri.

Opţional, se poate face o relaxantă croazieră pe Marea Galilei, cu o barcă ce amintește de corăbiile din timpul Mântuitorului.

Vom merge către oraşul cel mai iubit de către Mântuitorul – Capernaum, unde a săvârșit cele mai multe minuni. Vom vedea ruinele Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sf. Petru. La mică distanță se află Tabgha – loc ce aminteşte de minunea înmulţirii a 5 pâini şi 2 peşti și hrănirea a peste 5000 de oameni. Cazarea și cina vor fi la un hotel în Bethleem.

Ziua 3: Hozeva – Râul Iordan – Marea Moartă – Ierihon

După micul dejun vom merge către Hozeva, unde vom vizita Mănăstirea Sf. Gheorghe. În mănăstire sunt adăpostite moaștele Sf. Ioan Ioacob Hozevitul (sfânt născut în zona Botoșanului) și tot aici se află şi peştera unde a trăit mulţi ani Proorocul Ilie.

Coborâm pe valea Iordanului și oprim la locul considerat a fi cel adevărat al botezului lui Iisus. Aici vom primi binecuvântarea în apele Râului Iordan. Ne îndreptăm spre Qumran, unde vom merge la un magazin de produse cosmetice pe bază de săruri de la Marea Moartă, după care vom face un scurt, dar relaxant, popas la  Marea Moartă – lipsită de viață și situată la -420 m. sub oceanul planetar. Cine dorește poate experimenta și baie în marea cu cea mai ridicată salinitate din lume.

Plecăm spre Ierihon, cel mai vechi oraș din lume, unde vor vizita Biserica Dudul lui Zaheu, apoi ne îndreptăm către Muntele Ispitirii, pentru a avea o privire panoramică asupra Mănăstirii Carantania.

Lângă râul Iordan este Mănăstirea Sf. Gherasim. Aici avem ocazia să aflăm ceea ce spune tradiția despre viețuirea Sf. Gherasim de la Iordan alături de leul său. Cazarea și cina vor fi la un hotel în Bethleem.

Ziua 4: Mănăstirea Sfântului Sava cel Sfințit – Bethleem (Biserica Nasterii)

După micul dejun mergem în pustiul Iudeii pentru a vizita Mănăstirea Sf. Teodosie, unde este Peştera Magilor, în care se află mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma şi Damian.

De la Mănăstirea Sf. Teodosie ne vom deplasa cu taxiurile către Mănăstirea Sfântului Sava cel sfințit, mănăstirea care datează din sec. V și care adăpostește moaştele Sf. Sava (accesul în incinta mănăstirii este permis numai bărbaților, femeile pot merge la Turnul Femeilor, de unde se poate vedea mănăstirea şi locul unde s-a nevoit Sf. Sava).

Revenim în Bethleem pentru a vizita Biserica Câmpul Păstorilor, locul unde erau păstorii în noaptea în care s-a născut Pruncul Iisus Hristos. Continuăm cu Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului, care adăposteşte Peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului denumită “Betleemița” sau “Apărătoarea Bethleemului”. La mică distanță se află Grota Laptelui, unde, potrivit tradiţiei, s-a oprit Maica Domnului cu Pruncul în noaptea în care Dreptul Iosif a primit poruncă de la înger să fugă în Egipt. Cazarea și cina vor fi la un hotel în Bethleem.

Ziua 5: Ierusalim (Muntele Măslinilor – Via Dolorosa – Biserica Sfântului Mormânt)

Mic dejun. Ne îndreptăm spre Ierusalim, numit și Orașul Păcii, unde pe Muntele Măslinilor vom vizita: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului, care amintește de Înălțarea Domnului la cer și unde ne închinăm la locul unde a fost găsit pentru a doua oară capul Sf. Ioan Botezătorul; Mănăstirea Pater Noster, loc unde potrivit tradiției Iisus i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”) zidită în formă de lacrimă, pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a plâns lipsa credință a celor din Cetatea Sfântă, dar a deplâns și soarta pe care o va avea Ierusalimul; Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor, ridicată pe locul în care Mântuitorul S-a rugat înainte de a fie prins; Biserica Mormântul Maicii Domnului, care adăpostește Mormântul Fecioarei Maria şi Grota Trădării, grota unde a fost închis Iisus înainte de judecată.

Intrăm în Cetatea Sfântă a Ierusalimului pe poarta Sfântului Ştefan şi parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sfântului Mormânt, în care vom vizita toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce etc), precum și Așezământul Românesc de la Ierusalim. Cazarea și cina vor fi la un hotel în Bethleem.

Ziua 6: Ierusalim (Muntele Sion) – Ein Karem – Tel-Aviv – București

Mic dejun. Plecăm spre Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul. Aici vizităm Biserica și locul unde s-a născut “cel mai mare om născut dintr-o femeie” şi Izvorul Sfintei Fecioare Maria, locul întâlnirii Fecioarei Maria cu vara sa Elisabeta.

Ne deplasăm apoi pe Muntele Sionului și ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, vom vizita Foişorul „Cinei celei de Taină”Mormântul Sfântului Prooroc şi Psalmist David și vom ajunge și la Zidul Plângerii.

Părăsim Ierusalimul și ne îndreptăm spre localitatea Lod. Aici se află biserica ce adăpostește mormântul, lanţul cu care a fost legat şi o parte din moaștele Sf. Mare Mucenic Gheorghe.

De aici vom merge în Tel-Aviv și vom face un tur panoramic de oraș în care vom vedea cele mai importante locuri din “Orașul primăverii”, așa cum este numit Tel-Aviv.

La capătul a 6 zile pline de trăiri lăuntrice și având în minte salutul vechilor israelieni “și la anul tot la Ierusalim” ne îndreptăm spre Aeroportul din Ben Gurion. Urmăm formalitățile vamale și ne îmbarcăm pentru zborul spre București. Decolarea se va face din Tel-Aviv la ora 21.30 cu zborul LY 571, aterizarea făcându-se în București la ora 00.25.

Preț: 520 euro/ pers.

Cazare se va face în cameră dublă.

Grup de minim 40 persoane.

Prezentul program este parte integrantă din contract.

Contact: Pr. LAURENȚIU FLOREA

Tel.: 0787.809.097

Servicii incluse:

 • avion București – Tel-Aviv – București,
 • taxe de aeroport,
 • autocar cu aer condiționat și sistem audio la destinație,
 • 5 nopți de cazare la hoteluri de 3-4*,
 • Demi-Pensiune (2 mese pe zi – conform programului),
 • toate intrările la obiectivele din program,
 • ghid vorbitor de limba română,
 • preot însoţitor din partea agenției, care asigură asistență duhovnicească.

Servicii neincluse:

 • taxiul pe Muntele Tabor (10 Euro/ pers., se plăteşte în agenția din România),
 • taxiul la Mănăstire Sf. Sava (10 euro/ pers., se plătește în agenția din Romania),
 • tips & porter în valoare de 15 euro/ pers. pe toată perioada (se plătește obligatoriu către ghidul israelian),
 • mesele de prânz,
 • cheltuieli personale.

Repere din traseu:

 • vizitați Biserica Bunei-Vestiri din Nazareth (cea mai mare biserica din orientul apropiat),
 • admirați de pe Muntele Măslinilor priveliștile spectaculoase asupra cetății Ierusalimului,
 • înnotați în Marea Moartă,
 • vizitați cel mai vechi oraș din lume locuit continuu – Ierihon,
 • descoperiți cetatea veche a Ierusalimului cu Via Dolorosa și Biserica Sfântului Mormânt.

Suplimente & Reduceri:

 • Supliment de cameră single 135 €
 • Reducere de 20 euro pentru copii între 6 – 11,9 ani

Ce trebuie să știm despre Israel:

Locația

Israelul este o țară în Orientul Mijlociu, pe malul sud-estic al Mării Mediterane. Acesta se învecineaza cu Libanul, Siria, Iordania, teritoriile palestiniene și Egipt. Distanța față de București este de aproximaitv 2 ore și jumătate de zbor cu avionul.

Limba vorbită

Limbile oficiale ale Israelului sunt ebraica și araba, deși ebraica este cea mai vorbită. Limba engleză este vorbită ca a doua limbă de către majoritatea locuitorilor.

Valuta

Moneda naţională în Israel este shekelul, prescurtat NIS. În Israel puteţi utiliza atât dolarul, cât şi euro, însă este mai avantajos să aveţi dolari (suma minimă necesară: 200 dolari), inclusiv monede de 1 Euro sau 1 Dolar pentru apă/ suc în timpul excursiilor. Cursul de schimb, aproximativ, este: 1 EUR = 5.11 secheli și 1 USD = 3.71 secheli. Nu schimbaţi bani pe stradă, oricât de atractiv vi s-ar părea cursul de schimb, întrucât puteţi fi păcăliți; cel mai bine se schimbă banii la casele de schimb valutar, spre deosebire de bănci, unde vi se va percepe comision de schimb valutar.

Vizele

Pentru cetățenii români nu este necesară viza prealabilă. Viza se va primi în aeroport, la controlul vamal. În locul unei ștampile de pașaport, veți primi o carte de intrare, care trebuie prezentată în timpul șederii și când părăsiți țara.

Documentele de călătorie

Israelul nu este membră a Comunității Europene. Pentru călătoria în Israel este necesar pașaportul valabil 6 luni de la data întoarcerii în țară.

Telefonia mobilă

Înainte de a pleca în calatorie vă rugăm să vă asigurați că aveți serviciul de Roaming activat. Pentru a suna în România din Israel trebuie să formați 0040 sau +40. Atenție, convorbirile din/ spre Israel și din/ spre Romania au un tarif de aproximativ 2 euro/ minut.

Note:

 • Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere, chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii, care nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
 • Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară:
 •   să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor;
 •   să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat;
 •   adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră.
 • Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
 • Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru țara/ țările vizitate.
 • Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.

Condiții de plată:

 • avans 30% – se achită în maxim 7 zile de la data confirmării rezervării,
 • restul de 70% se achită cu până la 21 de zile înainte de plecare

Condiții de anulare:

 • 25% din costul excursiei – după primirea confirmării serviciilor comandate (cu minim 30 de zile înainte de plecare),
 • 50% din costul excursiei – pentru retragerea în intervalul 29-16 zile înainte de plecare/ intrare.
 • 100% din costul excursiei – pentru retragerea în intervalul 15- 0 zile înainte de plecare/ intrare.

Bagaje:

 • bagajul de cală (1 buc.) max. 20 kg/pers.,
 • bagajul de mână max. 7 kg/ pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite).

Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/ rigider, seif etc.). În momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.

Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor.

Pentru călătorie este necesar paşaportul valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.