Episcopia Slatinei și Romanaților

Pelerinajul comunității persoanelor cu deficiențe de auz și vorbire în jud. Argeș

  • 28/11/2023

PELERINAJUL COMUNITĂȚII PERSOANELOR CU DEFICIENȚE DE AUZ ȘI VORBIRE ÎN JUD. ARGEȘ

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Sebastian, în data de 26 Noiembrie 2023, Așezământul de Misiune Ortodoxă pentru persoanele cu deficiențe de auz și de vorbire din localitatea Mănicești, jud. Argeș, prin Părintele conf. univ. dr. Constantin Onu, a fost gazdă bună pentru cei 25 de pelerini, persoane surde din mun. Slatina.

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost tradusă pe înțelesul persoanelor surde de către Părintele Ionuț Drăghici, preot slujitor al comunităţii din Slatina. La finalul slujbei, toți au participat la o agapă frățească cu produse alimentare specifice perioadei în care ne aflăm, oferită de către părinte și credincioșii care vin la Mănicești.

În programul nostru a fost programată și vizitarea mănăstirii Curtea de Arges, ctitorie a  Sfântului Neagoe Vodă Basarab. De asemenea, s-a mers la rugăciune și închinare la Moaștele Sfintei Filofteia, aflate în catedrala arhiepiscopală din Curtea de Argeș. Deplasarea noastră în acest pelerinaj a fost asigurată de către ANSR – filiala Slatina, prin doamna Director Doina Savin, care este un liant între credincioși și comunitatea surzilor din județul Olt și Asociația Karolus Magnus București.