Episcopia Slatinei și Romanaților

Praznicul Întâmpinării Domnului la Catedrala Episcopală

  • 04/02/2016

Marți, 2 februarie, la Praznicul Întâmpinării Domnului, Preasfinţitul Episcop Sebastian a săvârşit Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală din Slatina, hirotonind preot pe diac. Rău Constantin, răspunsurile la strană fiind date de Corala Sfinții Martiri Brâncoveni a Episcopiei Slatinei și Romanaților.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinţia Sa a adresat un cuvânt de învăţătură, în care a explicat semnificaţia acestui praznic domnesc: „Întâmpinarea Domnului este îndemn pentru noi de a-L primim şi a-L recunoaşte pe Iisus Hristos ca Dumnezeu, aşa cum L-au recunoscut Preotul Zaharia, bătrânul Simeon şi proorociţa Ana. Să-L primim nu doar în braţele noastre, aşa cum a fost El primit azi la Templu, dar şi în fiinţa noastră şi în interiorul nostru, prin Sfânta Împărtăşanie; să-L primim pe Hristos în viaţa noastră, să conducă El vieţile noastre şi să nu ne lăsăm conduşi de plăcerile, de poftele, de slăbiciunile şi de planurile noastre de tot felul. Viaţa noastră să o închinăm lui Dumnezeu şi să ne-o petrecem sub purtarea Lui de grijă. Dacă nu facem aceasta şi suntem certaţi cu Dumnezeu, sau necunoscându-ne cu El, nu putem să ajungem în Împărăţia cea cerească”.

La final, pentru efortul depus la formarea și pregătirea Coralei Sfinții Martiri Brâncoveni a Episcopiei Slatinei și Romanaților, Preasfinția Sa a acordat rangul de Iconom stavrofor dirijorului Pr. Claudiu Popa.