Episcopia Slatinei și Romanaților

Preasfinţitul Episcop Sebastian le-a premiat pe olimpicele fazei judeţene la disciplina Religie

  • 03/07/2013

Deşi anul şcolar s-a încheiat, activităţile pentru elevi continuă în Episcopia Slatinei şi Romanaţilor.

Marţi, 2 iulie, la Centrul Eparhial, Preasfinţitul Episcop Sebastian le-a recompensat pe cele şase olimpice, câştigătoare ale fazei judeţene la Olimpiada de Religie.

Elevele: Dorina Stuparu (de la Şcoala Gimnazială Comani, Drăgăneşti-Olt, îndrumată de către Prof. Nistor Mihaela), Dobre Denisa (de la Şcoala Gimnazială Nr. 2, Caracal – Prof. Dobre Mioara), Truşcă Monica şi Rada Cristina (de la Colegiul Naţional “Radu Greceanu” din Slatina – Prof. Popescu Flavius), Scutelnicu Loredana (de la Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza” din Corabia − Prof. Florescu Elena) şi Stoian Alexandra (de la Liceul Teoretic “Mihai Viteazul” din Caracal – Prof. Iliescu Alexandra) au fost reprezentantele eparhiei la faza naţională, care a avut loc la Cluj-Napoca şi unde judeţul Olt a obţinut patru premii speciale.

În cadrul întâlnirii, Preasfinţia Sa a apreciat eforturile depuse atât de eleve, cât şi de profesori îndrumători care s-au îngrijit de pregătirea teoretică. Cu acest prilej, Preasfinţitul Părinte le-a încurajat pe eleve să aprofundeze şi mai mult cunoştinţele religioase, iar pe dascăli să se dedice şi în anii următori realizării acestor performanţe.

„Parteneriatul real Şcoală-Biserică dă roade. Avem mulţi elevi care aleg să participe la concursurile de religie organizate fie de profesori, fie de reprezentanţii Patriarhiei Române. Este momentul să lucrăm şi mai mult împreună, preoţi şi dascăli, pentru ca elevii de astăzi să fie credincioşii de mâine din biserici. Nu întâmplător, ci spre folos, ne-am întâlnit astăzi, când Moldova îl prăznuieşte pe marele voievod Ştefan cel Mare, apărător al creştinătăţii”, a spus prof. Florica Grecu, inspector de specialitate.

„Întâlnirea s-a dovedit a fi un moment emoţionant pentru mine, dar şi unul simţit cu responsabilitatea misiunii viitoare. Când Îl ai pe Dumnezeu cu tine, nu poţi lua vacanţă. Chiar dacă acum nu mai sunt la ore, voi participa la Şcoala de Vară pentru disciplina Religie şi la programul de cateheză”, a declarat Dorina Stuparu, eleva care a obţinut cea mai mare notă.

La final, elevele şi dascălii au primit din partea Preasfinţiei Sale daruri, iar din partea Asociaţiei Profesori şi Elevi Activi-ASPEA Caracal, reviste şi hărţi.