Episcopia Slatinei și Romanaților

Preot craiovean, diagnosticat cu cancer nazofaringian, are nevoie de ajutorul nostru

Preot craiovean, diagnosticat cu cancer nazofaringian, are nevoie de ajutorul nostru

  • 17/03/2021

Gheorghe (Gigi) Smădoi, preot slujitor la Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Craiova, în vârstă de 40 de ani și tată a două fete, are nevoie de ajutorul nostru.

Anul trecut a fost depistat cu un cancer nazofaringian, în stadiul III. Mai exact, o tumoare localizată lângă nervul optic, care se extinde spre trunchiul cerebral și care poate să ducă la orbire sau paralizie.

A urmat mai multe tratamente chimio la Bucureşti, care însă nu au dat rezultate. Momentan, singura şansă a părintelui Gigi este ca în maxim două săptămâni să înceapă un tratament cu protoni (protonoscopie) în străinătate (Italia).

Costurile însă depăşesc cu mult posibilităţile sale, ridicându-se la suma de 60.000 de euro. Nădăjduim însă în ajutorul lui Dumnezeu şi darul binecuvântat al fiecărui creştin cu suflet bun, care vrea să facă un bine aproapelui.

Părintele Gigi Smădoi, aşa cum îl cunosc apropiaţii şi credincioşii de la parohie, este un suflet de aur. Tată a două fetiţe minore și inspector în cadrul Mitropoliei Olteniei, părintele s-a dăruit complet slujirii clericale, fiind cunoscut şi îndrăgit pentru vocea sa deosebită pe care a pus-o în slujirea Mântuitorului Hristos şi a oamenilor.

A bucurat de multe ori inimile craiovenilor prin spectacolele sale de chitară, instrument pe care îl stăpâneşte foarte bine şi pe care l-a pus în slujba sufletului.

A fost profesor de chitară clasică la Școala de Arte și Meserii „Cornetti” și, la rândul lui, a ajutat copiii de la Școala Gimnazială Specială „Sf. Mina” din Craiova, ținând concerte caritabile. A cochetat cu muzica folk și chiar a câștigat în anul 2009 premiul special „Tatiana Stepa” la Festivalul de Folk Om Bun

De asemenea, părintele Gigi este membru al grupului Psaltic „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Craiova, participând la numeroase activităţi artistice şi bisericeşti.

Cei care doresc să-l ajute o pot face prin orice fel de contribuţie financiară în conturile:

CONT ÎN LEI: IBAN RO66RZBR0000060019575842

CONT ÎN EURO: IBAN RO29RZBR0000060022485538

CONT ÎN DOLARI: IBAN RO18RZBR0000060022485542

Titular: GIGI SMADOI

Nume banca: Raiffeisen Bank

Cod swift: RZBRROBU

Dumnezeu să primească fapta cea bună a fiecăruia dintre noi şi să-i dăruiască părintelui Gheorghe sănătate!

Surse: MitropoliaOlteniei.ro / Pr. Ioniță Apostolache & Gazeta de Sud – Gds.ro / Marina Andrei