Episcopia Slatinei și Romanaților

Proiectul Catehetic: ,,Iisus Hristos – Izvorul tămăduirii sufletului și trupului meu”

  • 04/04/2024

IISUS-HRISTOS – IZVORUL TĂMĂDUIRII SUFLETULUI ŞI TRUPULUI MEU

Sub egida „Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor” și „Anului comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți”,  în cadrul Concursului Național Catehetic – „Iisus-Cuvântul care vindecă” , în Episcopia Slatinei și Romanaților, la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din  Municipiul Caracal, s-a desfășurat Proiectul Catehetic: „Iisus Hristos – Izvorul tămăduirii sufletului și trupului meu”.

Activitățile proiectului s-au desfășurat în perioada 21 noiembrie 2023-3 aprilie 2024.

Grupul catehetic al Parohiei „Adormirea Maicii Domnului”, sub îndrumarea preotului paroh Laurențiu-Cătălin HRIŢCU, în colaborare cu preotul Păstorel ENACHE și doamnele profesoare de religie Cristina-Ionela BORUZ și Mioara DOBRE, a participat la o serie de cateheze și activități educative, moral-religioase: ateliere de creație literară și plastică, muzică bisericească, teatru religios, pelerinaj, vizită la bolnavi etc.

În cadrul catehezelor au fost prezentate învățături despre Sfânta Liturghie, Sfânta Taina a Împărtășaniei, Sfânta Taină a Maslului, cât și despre puterea vindecătoare pe care Mântuitorul Iisus Hristos a avut-o și o are asupra  bolilor trupești și sufletești.

Doamnele asistente, parteneri ai proiectului, i-au inițiat pe elevi în activități practice, interactive, și dezbateri, cu scopul conștientizării importanței menținerii unei stări de sănătate printr-un  stil de viață cumpătat.

Toate produsele realizate în cadrul acestui proiect au fost afișate în interiorul Catedralei ,,Adormirea Maicii Domnului” din Caracal.

A consemnat,

Pr. Paroh Laurențiu-Cătălin HRIŢCU