Episcopia Slatinei și Romanaților

Resfinţire de biserică în parohia Radomireşti

  • 30/06/2024

Resfințirea bisericii și a monumentului eroilor de la Parohia Radomirești

Duminică, 30 iunie 2024, Preasfinţitul Părinte SEBASTIAN, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor, s-a aflat în mijlocul credincioşilor din parohia Radomireşti, păstorită încă din anul 1986 de preotul paroh Mihai-Anton Vînătoru.

După retârnosirea bisericii din anul 1998, după construirea clădirilor anexe și după lucrările succesive de întreținere, în ultimii ani, acesta a reparat exteriorul sfântului locaș, clopotnița și celelalte clădiri din curte, iar în anul 2023 a finalizat construirea gardului din bordură de beton și panouri metalice pe latura dinspre stradă.

De asemenea, întrucât anul trecut s-au împlinit 125 de ani de la sfințirea bisericii, a construit în curte, cu sprijinul Domnului consilier parohial Mitel Marius, un monument în cinstea eroilor neamului.

Cu acest prilej, preotul a primit Diploma de ctitor, iar ajutătorii și sprijinitorii au fost onorați cu Distincția de vrednicie.

Preasfinţitul Părinte Sebastian a rostit un cuvânt de învăţătură în Duminica I după Rusalii, a Tuturor Sfinţilor, cuvânt pe care îl puteţi găsi rezumat AICI.