Episcopia Slatinei și Romanaților

Resfinţirea bisericii „Cuvioasa Parascheva” din Tătuleşti

  • 11/09/2012

Sâmbătă 8 septembrie, în ziua praznicului Naşterii Maicii Domnului, Preasfinţitul Episcop Sebastian a săvârşit slujba de resfinţire a bisericii cu hramul „Cuvioasa Parascheva” din Parohia Tătuleştii de Sus.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a menţionat importanţa praznicului cu care debutează anul bisericesc: „Maica Domnului, a cărei naştere o sărbătorim, este Împărăteasa îngerilor, dar şi a noastră, de vreme ce este Maica Împăratului Hristos. Ei ne rugăm adeseori, când în viaţa noastră de zi cu zi necazurile şi supărările ne copleşesc, sau când avem nevoie de un mijlocitor bun înaintea lui Dumnezeu, pentru că ea, ca Maică a Împăratului Hristos, poate să mijlocească cu îndrăzneală”.

La finalul Sfintei Liturghii, pentru efortul depus la restaurarea bisericii, Preasfinţitul Sebastian a felicitat pe Pr. Paroh Lică Dumitru şi a acordat Distincţia de Vrednicie Dlui Primar Lucian Istrate şi Dlui Manager Nicolae Crăciun.

În după-amiaza aceleiaşi zile, la orele 1600, Preasfinţia Sa a oficiat slujba Vecerniei în biserica „Naşterea Domnului” din Parohia Jitaru, apoi a sfinţit troiţa construită în curtea bisericii, acordând Distincţia de Vrednicie Dlui Cons. Ion Curcă, pentru sprijinul acordat.