Episcopia Slatinei și Romanaților

Resfinţirea bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din Corabia

  • 07/08/2012

Luni 6 august, Preasfinţitul Episcop Sebastian a săvârşit slujba de resfinţire a bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din Parohia Celeiu-Corabia.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, Preasfinţia Sa a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a subliniat importanţa Întrupării lui Hristos, ca asumare deplină a naturii umane: „Hristos Domnul, Care a trăit pe pământ, învăţându-i pe oameni şi săvârşind minuni, a fost considerat de contemporanii Săi un simplu om, fapt pentru care L-au condamnat la moarte. Ei bine, Acesta, astăzi, în faţa a trei ucenici, având împreună cu Sine pe Moise şi pe Ilie, ne demonstrează nouă tuturor că El nu a fost un simplu om. Pe muntele Taborului El şi-a arătat şi cealaltă fire − cea dumnezeiască. Acest lucru L-a făcut pentru că ştia ceea ce avea să urmeze: arestarea, simulacrul de judecată, bătăile, batjocura şi condamnarea Sa la moarte. Astfel, când ucenicii Îl vor vedea aparent neputincios, aparent depăşit de puterea seculară a lui Pilat, de autoritatea arhiereilor şi răutatea poporului, să-şi aducă aminte că El nu a fost un simplu om, ci este Dumnezeul adevărat Care S-a arătat astăzi pe muntele Taborului, cu faţa plină de lumină mai covârşitoare decât cea a soarelui şi cu veşmintele albe ca zăpada”.

La final, pentru efortul depus la restaurarea bisericii, Preasfinţitul Sebastian a acordat Distincţia de Vrednicie Dlui Paul Stănescu, Preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Dlui Director Rusan Rezeanu, Dlui Dr. Ion Tuiculescu şi Dlui Petre Cealîcu.