Episcopia Slatinei și Romanaților

Resfinţirea bisericii „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” a Parohiei Deleni

Resfinţirea bisericii „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” a Parohiei Deleni

  • 03/12/2012

Duminică, 2 decembrie, Preasfinţitul Episcop Sebastian, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a resfinţit biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” a Parohiei Deleni, hirotonind preot pe diac. Aurel Liţoiu, pe seama Parohiei Şuica.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, în cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a tâlcuit evanghelia zilei, arătând cum „orbul din Ierihon ne învaţă destul de multe: să avem credinţă puternică în Dumnezeu, să deprindem entuziasmul şi perseverenţa lui în această credinţă, în pofida „piedicilor” celor care căutau să-l potolească şi să-i închidă gura, ca să nu ia legătura cu Dumnezeu. Şi mai învăţăm ceva de la Bartimeu, şi anume: urmarea lui Hristos, la care suntem chemaţi cu toţii. Să-I urmăm şi noi Lui! Să nu ne lăsăm tentaţi şi secularizaţi de cei care ne vorbesc despre apariţia lumii din mai ştiu eu ce întâmplare, sau prin cine ştie ce concurs de împrejurări!… Să nu ne lăsăm, de asemenea, tentaţi de credinţe şi închinări străine de Dumnezeul Cel adevărat, ci să-L slujim pe Acesta aşa cum L-am cunoscut de când am deschis ochii, de mici, din relatările bunicii şi ale mamei, iar mai târziu din cele ale preotului la biserică. Iată câte lucruri ne învaţă orbul care, deşi nu vedea, ne-a devenit dintr-odată „dascăl” tuturor!”

La final, pentru efortul depus la restaurarea bisericii, Preasfinţia Sa a acordat Distincţia de Vrednicie Dlui Primar Mihăiţă Lăzărescu şi Dlui Minel Baicu.